Gençlerbirliği ile Trabzonspor yarın 70. kez karşı karşıya gelerek "kozlarını" paylaşacak.

Başkent temcisi ile bordo-mavili ekip, Ankara 19 Mayıs Stadı'nda saat 20.00'de tarihlerindeki 70. maç için hakem Kuddusi Müftüoğlu'nun başlama düdüğünü çalmasını bekleyecek. Karşılaşmada Müftüoğlu'nun yardımcılıklarını Aleks Taşçıoğlu ve Ali Saygın Ögel yapacak.

Bugüne kadar Trabzonspor ile 69 karşılaşmada mücadele eden kırmızı-siyahlı takım, bu karşılaşmalardan 39'unda sahadan "boynu bükük" ayrılırken, 12 maçta ise "gülen" taraf oldu. Başkentin kırımızı-siyahlı takımı, 69 maçta Trabzonspor ağlarını 65 kez havalandırırken, 133 kez de meşin yuvarlağı kalesinden çıkardı.

Gençler 11. galibiyet için

Trabzonspor'un ligde oynanan karşılaşmalarda da başkent temsilcisine karşı bariz bir üstünlüğü bulunuyor.

Spor Toto Süper Lig'deki toplam 56 randevudan 32'sinde Karadeniz ekibi, sahadan 3 puanla ayrılırken, 10 maç sonunda ise Gençlerbirliği, galip gelen taraf oldu. Bu karşılaşmalarda kırmızı-siyahlılar, 108 kez meşin yuvarlağı santra noktasına taşırken, 54 kez de rakibi karşısında gol sevinci yaşadı.

Ankara'da da Trabzonspor üstün

Gençlerbirliği-Trabzonspor maç istatistiklerinde bordo-mavililerin başkentte oynanan maçlarda da üstün olduğu dikkati çekiyor.

Ankara'da oynanan toplam 35 karşılaşmanın 16'sında Trabzonspor galip gelirken, 8 maçı ise başkent temsilcisi kazandı. Tarafların oynadığı 35 maçta Karadeniz temsilcisi 51 gol kaydederken, kırmızı-siyahlılar 34 kez taraftarlarını gol sevinci için ayağa kaldırdı.

Ligde Ankara'da oynanan 28 maçtan 13'ünde bordo-mavili ekip, sahadan 3 puanla ayrılan taraf oldu. Buna karşılık başkent temsilcisi ise 6 maçı galibiyetle tamamlayabildi. Trabzonspor, 28 maçta 41 kez rakip kaleciyi mağlup ederken, kalesinde ise 29 gol gördü.