Trabzonspor, FIFA kokartlı hakem Fırat Aydınus'un daha önce yönettiği maçlarda Fenerbahçe'yi yenme başarısı gösteremedi.

Süper Lig'de 2003-2004 sezonundan bu yana düdük çalan 40 yaşındaki Aydınus, kariyerinde 4. kez Trabzonspor-Fenerbahçe maçına çıkacak. Aydınus'un daha önce yönettiği üç maçın ikisi beraberlikle sonuçlanırken, birinde gülen taraf Fenerbahçe oldu.

İstanbul bölgesi hakemi Aydınus, kariyerinde ilk kez Trabzonspor-Fenerbahçe maçına 2011-2012 sezonunda atandı. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan karşılaşma, Burak Yılmaz ve Baroni'nin karşılıklı golleriyle 1-1 eşitlikle tamamlandı.

FIFA kokartlı hakem, 2012-2013 sezonunda Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan iki maçta görevlendirdi. Ligin 5. haftasında Şükrü Saracoğlu Stadı'nda iki takım arasında yapılan maçta gol sesi çıkmadı.

Aydınus, aynı sezon Fenerbahçe'nin, Sow'un golüyle Trabzonspor'u Ankara'da 1-0 yenerek Türkiye Kupası'nı müzesine götürdüğü karşılaşmada da düdük çaldı.

Tecrübeli hakem, bu üç maçta kırmızı kartına başvurmazken, Fenerbahçe'den 11, Trabzonspor'dan da 6 futbolcuya sarı kart gösterdi.

Trabzonspor ayrıca geçen sezon Aydınus'un yönettiği iki maçta Galatasaray'a boyun eğdi. Bordo-mavililer, rakibine sahasında 4-1, deplasmanda da 2-1 yenildi.