Beşiktaş deplasmanında Mustafa Reşit Akçay’ın en önemli kozu Florent Malouda olacak. Fransız yıldız, takımının İstanbul’dan 3 puanla dönmesi için tüm hünerlerini sergileyecek.

Avrupa Ligi’ne katılma yolunda Dinamo Minsk ile oynanan 2 maçta da sonradan oyuna giren Florent Malouda, Belarus’ta etkisiz kalsa da Avni Aker’de klasını konuşturmuştu. Solak oyuncu, 0-0 devam eden mücadelede attığı akıl dolu paslarla oyunu çok iyi yönlendirmiş ve Trabzonspor’un birçok net pozisyona girmesine neden olmuştu. Ancak başta Henrique olmak üzere diğer isimler gol fırsatlarını değerlendiremeyince, maç 0-0 bitmişti. Trabzonspor yine de turu geçmiş, Dinamo Minsk Teknik Direktörü Robert Maaskant karşılaşma sonrası “Malouda’ya hayran kaldım. Her hareketiyle tecrübesini belli ediyor” demişti.

Olcan sağ tarafa

Fizik gücünü ve kondisyonunu her geçen gün arttıran Malouda’nın, ligin açılış maçına kadar tamamen hazır hale geleceği vurgulanıyor. Teknik patron Mustafa Akçay’ın da Beşiktaş deplasmanında Fransız oyuncuya ilk 11’de şans vermeyi planladığı söyleniyor. Akçay, Olcan’ı sağ kanada çekip, Malouda’yı sol açıkta görevlendirmeyi amaçlıyor. İstanbul’da 3 puan alarak lige müthiş bir giriş yapmak isteyen Trabzonspor’da, Malouda’ya büyük iş düşecek. Taraftarların adeta hayran kaldığı tecrübeli yıldız da takımı için elinden geleni yapacak.
Editör: TE Bilişim