Trabzonspor'da Burak Yılmaz'ın takımdan ayrılmasıyla 2 sezondur büyük bir gol sorunu yaşanıyor.

Bordo-mavililerde oynadığı 2011-12 sezonunda 30 maçta 32 kez ağları sarsan Burak'ın takımdan ayrılmasından sonra yeri doldurulamadı. Milli futbolcunun yerine büyük umutlarla transfer edilen hücum oyuncuları Marc Janko, Paolo Henrique ve Emre Güral yıldız oyuncunun istatistiklerinin yakınından bile geçemedi.

Bu üç forvet toplam 93 maçta sadece 20 kez fileleri havalandırabilirken maç başı 0.21 gol ortalaması yakaladı. Burak Yılmaz ise o sezon maç başına 1.06 gol ortalaması ile ulaşılması zor bir rekora imza atmıştı. Bordo-mavililerin Burak Yılmaz’dan sonra ligde en golcü futbolcusu 44 maçta fileleri 11 kez sarsan Paolo Henrique oldu. 

Brezilyalı futbolcuyu, çıktığı 24 maçta 7 kez ağları sarsan Emre Güral takip ederken Avusturya Milli Takımı’nın yıldız forveti Marc Janko ise 23 maçta sadece 2 gol atarak büyük hayal kırıklığına uğrattı.

Burak Yılmaz'ın Trabzonspor'da oynadığı son sezon bordo-mavililer 34 maçta rakip filelere 60 gol göndermişti. Buraksız Trabzonspor ise 2012-13 sezonunda 34 maçta ancak 39 gol kaydedebildi.

Öte yandan yıldız futbolcu Galatasaray'a gittikten sonra da gollerine devam ediyor. 
Editör: TE Bilişim