Transferin bitmesine iki gün kala bordo-mavili taraftara müjdeli haber geldi. Karadeniz ekibi, Nijeryalı futbolcu Kalu Uche'yi renklerine kattı. Resmi imza bugün atılacak

Trabzonspor, aylardır üzerinde çalıştığı forvet konusunu Kasımpaşalı Kalu Uche'yle çözdü. Yaklaşık bir haftadır İstanbul kulübüyle görüşmelerini sürdüren başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun Kasımpaşa Başkan Vekili Hasan Hilmi Öksüz ile her konuda anlaşmaya vardığı öğrenildi. Kasımpaşa'da bu sezon oynanan üç karşılaşmada forma şansı verilmeyen Uche'nin de Trabzonspor'a gitme konusunda istekli olması bordomavililerin işine geldi. Kasımpaşa'ya 4 milyon euro ödeneceği dile getirildi. 

2 senelik mukavele imzalanacak 
Transfer döneminin bitmesine saatler kala 31 yaşındaki Nijeryalı golcünün işini bitiren Trabzonspor'un bugün konuyla ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bir açıklama yazısı göndermesi bekleniyor. Uche'nin ise akşam saatlerinde resmi sözleşmeyi imzalayacağı ve sözleşmenin yarın mesai bitimine kadar TFF'ye ulaştırılacağı öğrenildi. Trabzonspor'un Kalu Uche ile seneliği 1.5 milyon euro'dan 2 yıllık mukavele yapacağı da dile getirildi. 

İspanya'da 7 yıl kaldı 
Kariyerine ülkesi Nijerya'da başlayan Kalu Uche, 18 yaşında gittiği İspanya'da uzun yıllar forma giydi. İspanyol vatandaşlığına da hak kazanan 31 yaşındaki golcü, Polonya'da Wisla Krakow, Fransa'da Bordeaux, İspanya'da Almeira ve Espanyol, İsviçre'de Neuchatel Xamax formaları giydikten sonra Türkiye'ye geldi. Geçen sezon Kasımpaşa'da 34 maçta 19 gol kaydeden Uche, Nijerya Milli Takımı'nda 34 karşılaşmada 5 gol attı. 

Kaynak: Fotomaç / İsmail ÖZTÜRK
Editör: TE Bilişim