Trabzonspor'un sezon başında Rusya'nın Spartak Moskova Kulübü'nden büyük umutlarla transfer ettiği Waris Majeed, bordo-mavili takıma katkı sağlayamadı.

Bu sezon 26 oyuncuyla transfer rekortmeni olan bordo-mavili kulüp, Ganalı sporcuyu 6 milyon bonservis bedeliyle transfer etti. Bu sezon en yüksek bonservis ücreti karşılığında yapılan bu transferde her yıl için oyuncuya 950 bin avro garanti ücret olmak üzere 3 milyon 800 bin avro ödenecek.

Bordo-mavililerin yaklaşık 10 milyon avroya transfer ettiği Ganalı oyuncu, ilk 24 haftada 10 maçta görev alırken gol atma başarısı gösteremedi. Ligde sakatlığının da etkisiyle fazla süre alamayan oyuncu, 5 maçta ilk 11'de forma giyerken 517 dakika sahada kaldı.

Ligde 24 haftada 46 gol ile en golcü ikinci takım olan Karadeniz ekibinde, Ganalı hücum oyuncusu "siftah" yapamayarak bordo-mavilileri de hayal kırıklığına uğrattı. Waris, ligde sadece 1 asist yaptı.

İlk olarak ligin ikinci haftasında Fenerbahçe maçında 90 dakika forma giyen Ganalı oyuncu, daha sonra İstanbul Başakşehir maçında 90, Kasımpaşa maçında 12, Kardemir Karabükspor maçında 58, Mersin İdmanyurdu maçında 75, Gaziantepspor maçında 35, Akhisar Belediyespor maçında 84, Bursaspor maçında 31 ve ligin 15. haftasındaki Eskişehirspor karşısında 29 dakika sahada mücadele etti.

Eskişehirspor maçında sakatlanan Ganalı oyuncu, 2,5 ay sahalardan uzak kaldıktan sonra 23. haftadaki Mersin İdmanyurdu maçının son 13 dakikasında sahaya girerek formasına yeniden kavuştu. Bu futbolcu son oynanan Gaziantepspor maçında yedek kulübesinde oturarak sahada mücadele edemedi.

Waris, Ziraat Türkiye Kupası'nda 3 gol, UEFA Avrupa Ligi'ndeki Lokeren maçında da 1 gol olmak üzere resmi maçlarda 4 gol kaydetti