Spor Toto Süper Lig'de 12. hafta maçında Trabzonspor ile Eskişehirspor karşı karşıya geldi. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan zorlu mücadelede gülen taraf 1-0'lık skorla ev sahibi Trabzonspor oldu.

Trabzonspor'a galibiyeti getiren golü 75. dakikada Paulo henrique kaydetti. Bu galibiyetin ardından Trabzonspor puanını 20'ye yükseltti, Eskişehirspor ise 19 puanda kaldı.

Spor Toto Süper Lig'de gelecek hafta Trabzonspor, Kayseri Erciyesspor'u Eskişehirspor ise Kardemir Karabükspor'u ağırlayacak.

OLCAN ADIN DİREĞE TAKILDI!

Trabzonspor kendi sahasında oynadığı maça hızlı başladı. Karşılaşmanın başında gol bulmak isteyen bordo-mavililer, Eskişehirspor yarı sahasında üstünlük kurmaya çalıştı. Bu bölümde Trabzonspor bir pozisyonda gole çok yaklaştı ancak direğe takıldı. Maçın 4. dakikasında Colman'ın kullandığı kornerde ceza sahası içerisinde kendini unutturan Olcan Adın kafayı vurdu ama top direğe çarparak dışarı gitti.

ESKİŞEHİR İLK KEZ GELDİ AMA...

Deplasmanda oldukça kontrollü bir şekilde maça başlayan Eskişehirspor dakikalar ilerledikçe orta sahada direncini attırdı ve rakip kaleye çok adamla gitmeye başladı. Karşılaşmanın 29. dakikasında ilk ciddi atağını geliştiren Eskişehirspor'da Kamara'nın ceza sahası içinden şutunu kaleci Onur kurtardı ve gole izin vermedi.

N'DIAYE KARŞI KARŞIYA POZİSYONDA...

Özellikle ilk 25 dakikalık bölümden sonra topu kontrolünü bırakmayan ve orta sahada Trabzonspor'a geçit vermeyen Eskişehirspor, oyunu rakip ceza sahasının önüne yıktı. Bu dakikalarda Trabzonspor yarı sahasında çok adamla kalarak pozisyon vermemeye çalıştı. Ancak 41. dakikada Veysel Sarı'nın ara pasında N'Diaye kaleci Onur ile karşı karşıya kaldı. N'Diaye'nin vuruşunda nmeşin yuvarlak direğe çarparak dışarı gitti. Ayrıca ilk yarının sonlarına doğru Veysel Sarı'nın uzaktan şutundan Onur gole izin vermedi ve soyunma odasına golsüz eşitlikle gidildi.

İKİNCİ YARI GOL İÇİN HÜCUM

Karşılaşmanın ikinci yarısına hem Trabzonspor hem de Eskişehirspor oldukça istekli başladı. İki takım da gol bulabilmek adına rakip kalede tehlikeli ataklar üretti. Özellikle Trabzonspor'dan Adrian, Eskişehirspor'dan ise Rodrigo Tello gole çok yaklaştı ancak iki futbolcu da sonuca ulaşamadı.

TEMPO BİR ANDA DURDU! 

Hızlı başlayan ikinci yarıda ilk 10 dakikanın ardından tempo bir anda ciddi şekilde düştü. İki takım orta sahada birbirine üstünlük kuramayaınca, oyun ikili mücadele şekline döndü. Bu bölümde kaleciler rahat nefes alırken, orta saha oyuncuları top kapabilmek adına ciddi efor harcadı.

BEKLENMEDİK BİR ZAMANDA HENRIQUE SAHNEDE

Düşük tempoda giden maçta Trabzonspor hiç beklenmedik bir anda golü buldu. Karşılaşmanın 75. dakikasında ani gelişen Trabzonspor atağında Olcan Adın sol kanattan ceza sahasına ortasını yaptı. Kale sahasının hemen önünde Paulo Henrique'nin kafa vuruşunda, kaleci Boffin gole izin vermedi. Ancak boşta kalan topa hamlesini yapan Henrique, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve Trabzonspor'u 1-0 öne geçirdi. Kalan bölümde skoru korumayı başaran Trabzonspor tek golle galibiyete ulaştı.