Trabzonspor forvet hattına transfer gerçekleştirememesinin ardından, mevcut golcüler arasında yaşanan rekabet farklı bir boyut kazandı. Takıma gol sıkıntısı yaşatmama adına söz birliğine varan oyuncular, bir birlerine destek olacaklar.

Yeni sezon öncesi dünya yıldızları Malouda ve Bosingwa gibi isimlere kadrosuna katan Trabzonspor, golcü transferinde ise aradığını bulamadı. 3. bölge için Henrique, Janko, Batuhan Karadeniz ve Emre Güral isimleriyle yolunan devam edecek Trabzonspor'da golcü transferinin gerçekleşmemesi eldeki isimlerin iştahını kabarttı. Janko'nunda takıma dönmesiyle birlikte forvet hattından yaşanan büyük rekabet farklı bir boyut kazanacak. Yeni sezona Avrupa'da fırtına gibi eserek giren ancak Spor Toto Spor Lig'de ise beklentilerine henüz karşılık alamayan Trabzonspor, forvet sorununa çözüm bulamasa da orta sahasında ve savunmasında yaşanan kıyasıya rekabet golcüler arasında da yaşanacak.

GOLCÜLERDEN SÖZ BİRLİĞİ

UEFA Avrupa Ligi ön eleme maçlarını yenilgisiz geçerek gruplara kalan Trabzonspor'da forvet oyuncuları söz birliği yaptı. Milli takımda bulunan Marc Janko'nda takıma dönmesiyle birlikte kıyasıya bir rekabet içine girecek olan forvet oyuncuları takıma gol sıkıntısı yaşatmama adına tatlı bir rekabetin içine girerek, teknik heyete ve yönetime devre arasında golcü arayışı içine sokmama adına mücadele edecekler. Teknik direktör Mustafa Akçay'da bu bölgeyi zenginleştirmek için çeşitli alternatifler üzerinde duruyor.

HENRIQUE AVRUPA'DAKİ BAŞARISINI LİGE DE YANSITACAK

Trabzonspor'un Brezilyalı oyuncusu Henrique ise Avrupa'da ortaya koyduğu başarıyı lige yansıtmak için sabırsızlanıyor. Avrupa maçlarında attığı 7 golle takımın başarısında önemli bir paya sahip olan oyuncu, Spor Toto Süper Lig'de yaşadığı şansızlığı kırarak başaralı performansını lige de yansıtmak için gün sayıyor. Antrenmanlarda Mustafa Akçay'ın beğenisi kazanan Brezilyalı futbolcu, en çok aferin alan oyuncuların başında geliyor. Çalışmasıyla ve hırsıyla beğeni kazanan oyuncu Karabükspor maçı için sabırsızlanıyor.