Trabzon’a dönen ve kurmaylarıyla yeni sezon planlaması yapan teknik direktör Şenol Güneş’in gelişmelerden son derece memnun olduğu öğrenildi. Takıma katılan Yasin, Emre ve Soner Aydoğdu gibi genç yeteneklerin Trabzonspor’un geleceği olduğunu düşünen Bordo-Mavililer’in hocasının yakın çevresine, “Bu ekonomik şartlarda çok titiz davranmak lazım. Zaten genele bakarsanız öyle çok fazla açılma yanlısı takım da yok. O nedenle öncelikle kadroları korumak çok önemli. Biz Burak dışında bunu başarıyoruz. Bu kadroların üzerine yapılacak takviyeler elimizi güçlendirir. Alınan genç ve yerli oyunculardan memnunum. Umarım aşama kaydederler” ifadelerini kullandığı öğrenildi. Diğer taraftan Güneş’in yabancı durumuna yönelik bazı açılımları da olduğu ortaya çıktı. Deneyimli antrenörün, “Yabancı sayısının önümüzdeki süreçte azaltılması gündemde.
O nedenle de bizim yabancı sayısında bir azaltmaya gitmemiz şart. Bu noktada en az zararla bu işi kurtarmalıyız. Bu felsefe yerleşir ve ne kadar çok yerli genç oyuncu oynatabilirsek gelecekte o kadar rahat oluruz” mesajları da dikkat çeken noktalar arasında.

‘Ödemeler aksamamalı’
Bu arada Güneş’in yönetimden en önemli talebi de ortaya çıktı. Oyunculara zamanında yapılacak ödemelerin çok kıymetli olduğunun altını çizen Trabzonspor’un hocasının, “Ben futbolcularıma karşı sorumluyum. Onların ödemeleri aksamaz, kafaları sadece futbolda olursa benim de elim onlara karşı güçlenir, mazeretleri kalmaz. Bu nedenle daha önceki dönemlerde olduğu gibi yine aynı düzenin sürmesi, yapılacak transferler kadar önemli” dediği öğrenildi.

Editör: TE Bilişim