Trabzonspor taraftarının en çok merak ettiği konulardan biri borcun net olarak ne kadar olduğu. Muhalefetin Trabzonspor’un borcunun düşmediği aksine arttığı yönünce ciddi iddiaları var.

60 MİLYON BAĞIŞ

Trabzonlu işadamlarının eski Bakan Bayraktar’ın aracılığı ile Trabzonspor’a 60 milyona yakın bağış toplandığı iddiaları günlerce konuşuldu. Fakat işadamlarından toplanan bağışların, Trabzonspor’un kasasına şahıslara çek ve senet karşılığında borç olarak girdiği de çok konuşulan iddialar arasında yer alıyor.

EN ÇOK PARA VEREN YÖNETİCİ

Sadri Şener’in borç batağına soktuğu ve enkaz halinde bıraktığı Trabzonspor’da, yeni gelen yönetimin seçildikten sonra kulübe kendi ceplerinden 2 trilyon gibi bir ödeme yaptığı ve 400 Bin TL ile en çok parayı veren yöneticinin Murat Türköz olduğu iddia ediliyor. Ayrıca yöneticilerin de kulübe verdikleri paraları bağış olarak değil, borç olarak verdikleri öğrenildi.

TRABZONSPOR’UN GERÇEK BORCU

Trabzonspor’a yapıldığı iddia edilen bağışlara rağmen borcun 3 milyon düştüğü mali genel kurulda açıklanmıştı. Trabzonspor’un hissedarları yaptıkları araştırmalar sonucunda, gerçek borcun 250 milyon civarına ulaştığı iddia edildi. Trabzonspor’un finans konularında uzman yöneticisi Abdi Üstünsalih’in genel kurulda sermayeyi 482 milyon 750 bin TL’ye çıkartılması bu iddiaları güçlendirmiş oldu.

ÜSTÜNSALİH GERÇEKLERİ AÇIKLAYACAK MI?

Trabzonspor’un borcunun katlanmaması için muhalefetin derin araştırmalar içine girdiği bu haftalarda, Üstünsalih’in gerçek borcu açıklaması ve taraftarı ve hissedarları bilgilendirmesi yönünde yoğun baskılar yapılıyor. Trabzonsporlular, Onur’un sözleşmesinin ardından oluşan borcun kamuoyu ve Trabzonspor sevdalıları ile paylaşılması gerektiği konusunda ısrarcı.

Editör: TE Bilişim