Aslan, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin en iyi kadrolarından birine sahip olduklarını, dünya çapında tanınmış oyuncuların da yer aldığı takımlarının kendilerini şampiyonluğa taşıyacağına inandıklarını belirtti.


Sezon başında yeni bir kadro oluşturduklarından dolayı uyum sorunu yaşadıklarını ifade eden Aslan, "Bazı aksaklıklar oldu, bazı istemediğimiz durumlara gelindi ve Vahid hoca ile yollarımızı ayırmak zorunda kaldık. Aslında bize futbolcuların gelmesinde isminin önemli etkisi vardı. Kondisyon olarak takımı iyi seviyeye getirdi. Kendisine müteşekkiriz. Ersun hoca da Türkiye'nin en iyi hocalarından biri. Takımda var olan cevheri ortaya çıkardı" dedi.

Aslan, Trabzonspor'un her zaman şampiyonluğa oynamayı hedeflediğini, bunun haricindeki düşüncelerin de kulübün ruhuna aykırı olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Şampiyonluğun güçlü adaylarından biriyiz ama 5 puan gerideyiz. Bu fark kapanmayacak bir fark değil. Önceki sezonlarda 9-12 puan geriden gelip takımlar şampiyon oldular. Biz yükselen trenddeyiz. Rakiplerimiz zirve yaptılar, bazıları durağanlar, bazıları ise düşüşe geçti. Yine de şampiyonluk için erken konuşmamak gerekir. Sakatlıklar, başka sorunlar zaman zaman başarıyı etkileyebiliyor. Türkiye'de başka bir önemli bir faktör daha var, hakem hataları. Ondan çok muzdaripiz, endişemiz var diyebiliriz."

-"İlk yarının final maçı"

Beşiktaş ile yapacakları karşılaşmayı "sezonun ilk yarısının final maçı" olarak değerlendiren Aslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kazandığımız takdirde zirveyle 2 puan kalıyor. Bu da bizim potanın tam içine girmemiz anlamına geliyor. İnşallah bir hakem hatası, bir olumsuzluk olmaz. Galatasaray maçında biraz şüpheli durumlar oldu. Allah hem bize hem hakeme yardım etti. Kazasız belasız atlattık maçı. Bu maçta bir hakem hatası olmazsa kendimizi şanslı görüyoruz, en az Beşiktaş kadar iddialıyız. Konya'da da olsa sonuçta kendi seyircisi önünde oynayacak. Oyuncu kadromuz, yönetim, hocamız, camiamız inanmış bir durumda. Biz o maçtan iyi bir sonuçla çıkacağımıza inanıyoruz."

- "En büyük korkumuz hakem hataları"

Aslan, bu seneki en büyük korkularının hakem hataları olduğunu yineleyerek, şunları söyledi:

Daha önce açıklama yapmıştım. 'Falan takım bu sene yüzde 90 şampiyon olur 'diye. Dediğime birçok insan kızdı, eleştirdi, ilgili takım da eleştirdi, Beşiktaş'tı bu takım. Biz Beşiktaş ile dost kulübüz, sorunumuz olan bir kulüp değil ama bu Beşiktaş'tan da kaynaklanan bir durum değildi. Bir şekilde tesadüf mü oldu, bilinç altında olan bir durum mu vardı, yapılan hakem hatalarının pek çoğu Beşiktaş'a bir puan avantajı sağladı. Hataların o dediğimde 5 puan, şimdi baktığımızda Beşiktaş'a 7 puanlık avantaj sağladığı görülüyor."

Bazı yorumcuların da kendisi gibi söylediklerini ifade eden Aslan, şöyle dedi:

"En son Kardemir Karabükspor maçında 2 puan sayacağız. Çünkü Karabük'ün golü iptal edildi. 7 puan gibi çok önemli hata var. Bizim onların aldığı puanlarda gözümüz yok. Onlar bizi bağlamıyor. Bizim maçlarımızda bize karşı yapılan muhtemel hatalardan bahsediyoruz. Başakşehir'de attığımız gol iptal edildi, 2 puan kaybettik. Yıllardır bu kadar hakem hatalarının belirleyici olduğu bir lig Türkiye'de hatırlamıyorum. Bu aşamaya nasıl gelindi, nedenleri neydi, çok şey tartışılabilir ama şu görülüyor ki büyük unvanlı kulüplerin maçlarında hakemlik yapan arkadaşlar, bir hata yaptıklarında o kulübün aleyhine verirlerse çok ciddi cezalar alıyorlar. 5-10 hafta maç yönetemedikleri zaman oluyor. Basında camialar eleştiriliyor, hakemler hırpalanıyor ama büyük kulübün lehine hata yapıldığı zaman bir iki cılız ses çıkıyor, kaybolup gidiyor."

- "Mete Kalkavan umarım etki altında kalmaz"

Beşiktaş maçının hakemi Mete Kalkavan'ın sempatik, güleryüzlü bir insan olduğunu ifade eden Aslan, "FIFA kokartlı ama Mete hoca, genç hoca. Yaptığım, incelediğim, gördüğüm kadarıyla 2013'ün ikinci yarısında bir derbi maçı yönetmiş. Onun dışında uzun zamandır büyük maç yönetmemiş bir hoca. Galatasaray maçında deneyimi az olan hakem arkadaşımız gibi hatalar yapmaz, iyi maç yöneteceğini tahmin ediyorum" diye konuştu.

Aslan, kendilerinin hakemler konusunda sessiz duruşlarının zafiyetlerinden kaynaklanmadığını belirterek, "Bu bizim hakem, futbol camiasına saygımızdan kaynaklanıyor. Biz temiz futbol istiyoruz, her şey temiz olsun istiyoruz. Hakemler de güzel maç yönetsin, biz de güzel işler yapalım. Futbolcular ahlaklı düzgün oynasınlar istiyoruz ama bu sene daha şimdiden epeyce hırpalandık" dedi.

"Bir gerçek var Trabzonspor, 4 büyük takım arasında hakemlerin kararlarını en cesur uyguladığı takım" diyen Aslan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bize karşı cesurca uyguluyorlar, tebrik ediyoruz. Bir Galatasaray maçında Salih kırmızı kartla atılabilirdi, onun haricinde lehimize yapılan ciddi hata yok, olmasın zaten. Ben şampiyon olursam kimse eleştirmesin, tertemiz şampiyonluk istiyoruz. Rakiplerimizin de tertemiz şampiyonluk almasını temenni ederiz. Kulüpler, hakemleri baskı altına almasın. Hakemler rahat olsun, bunu sağlayacak federasyon ve MHK'dir. Bu maçta da Mete hoca kimsenin etkisi altında inşallah kalmaz. Bu maçtan başarılı çıktığı zaman derecesi, değeri artar. Net, temiz bir maç bekliyorum ama hocamız genç hakem, büyük maç deneyimi yok, umarım etki altında kalmaz."