Trabzonsporlu taraftar Muhammet Çelik, 2010-2011 sezonundaki lig şampiyonluk kupasının bordo-mavili kulübün hakkın olduğu düşüncesiyle, "adalet ve temiz futbol" sloganıyla Trabzon'dan Ankara'ya başlattığı yürüyüşünü tamamladı.

Muhammet Çelik, Ankara 'da ilk olarak Meclis'i ziyaret etti. CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu ile görüşen Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile de görüşmek istiyor.

Trabzonspor'un 2010-2011 sezonunda verilmediğini iddia ettiği lig şampiyonluğu kupası için "adalet ve temiz futbol" sloganıyla yaklaşık bir yıl önce Trabzon'dan İstanbul'a 32 günde yürüdüğünü kaydeden Çelik, bu yürüyüşünden sonuç alamayınca Trabzon'dan Ankara'ya yürümeye karar verdiğini söyledi.

Muhammet Çelik, 13 Mart'ta Trabzon'da başladığı yürüyüşünü dün akşam tamamlayarak Ankara'ya geldiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu ile görüşüp kupanın Trabzon'a verilmesini isteyeceğini ifade eden Çelik, "Çünkü Trabzonspor'a yapılan adaletsizlik var, kupamız çalındı" dedi. Meclis'te bugün CHP'li Canalioğlu ile görüştüğünü, bazı milletvekilleriyle de telefonla görüştüğünü belirten Çelik, "Trabzonspor'un verilmeyen lig kupasının verilmesini istiyorum, temiz futbol ve adalet istiyorum" diye konuştu.

Bu yürüyüşünden de sonuç alamazsa Almanya'ya uçakla gidip, oradan İsviçre'deki UEFA binasına yürüyeceğini kaydeden Çelik, 600 kilometrelik bu yolu 15-20 günde tamamlamayı düşündüğünü bildirdi. Çelik, UEFA Başkanı Michel Platini ile görüşüp, kupayı isteyeceğini ifade etti.
Editör: TE Bilişim