Trabzonspor, teknik direktör Şenol Güneş'in görevden ayrılmasının ardından anlaşmaya vardığı Tolunay Kafkas ile sözleşme imzaladı.

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde kulüp başkanı Sadri Şener'in de hazır bulunduğu imza töreninde, Kafkas ile 3,5 yıllık sözleşme yapıldı.
 
BİLAZER & GEYLANİ YENİ YARDIMCILAR

Tolunay Kafkas'ın yardımcıları belli olmaya başladı. Genç hocanın, Muzaffer Bilazer ve Gökhan Geylani'yi ekibine aldığı bildirildi. Kafkas, dün 1461'in hocası Mustafa Akçay'la görüşürken, Yusuf'u kadrosuna katacağı iddia edildi.
 
ŞENER VE TOLUNAY BİRLİKTE GELDİ
Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde resmi imza törenine, Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ve Teknik Direktör Tolunay Kafkas birlikte geldi.
 
Sadri Şener açıklamasında, "Her büyük takımın A, B, C planı var. Tolunay Kafkas ayrılmak isterse bizim her zaman C planımız vardır. İnşallah Trabzonspor'da başarılara imza atar" dedi.
 
Tolunay Kafkas ise, "Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Benim için çok özel ve anlamlı bir yer Trabzon ve Trabzonspor. Hayatımdan bir parça olarak gördüğüm kulübümde Teknik Direktör olarak görev yapmak onur verici.
 
Ekibimle birlikte vakit kaybetmeden emek sarfedip Şampiyonluk alacağız. Benim için Şenol Hoca'nın hayatımda önemli bi yeri vardır. Şenol Hoca bana önemli tecrübeler kazandırdı" dedi.
 
Tolunay, "Bu yüce görevi bana layık görek öncelikle Sadri Şener ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Son olarak taraftara sesleniyorum. Ateşle Barut yan yana geldi. Patlamaya hazır olsunlar" diye konuştu.


 
Soru:
Bu imzayı atmadan önce Şenol Hocayla görüştünüz mü.
Tolunay: Görüşmedim. İmzayı attıktan sonra görüşmeyi düşünüyorum.
 
Soru: Jet hızıyla geldiniz jet hızıyla maça çıkacaksınız. Hazırlıklarınız var mı?
Tolunay: Elimizde yeterli oyuncu kadrosu var. Daha sonra yeni bir yapılanma içerisine girebiliriz.
 
Soru: Ünal hocayı göreve getirirken bir vaatte bulundunuz mu ?
Sadri Şener: Bulunmadım üzülmesi haklı.
 
Soru: Son dönem futbolcuların moralleri bozuk bunun için ne düşünüyorsunuz?
Sadri Şener: Elimizde altın bilezik bunlar futbolda normal durumlardır. Hakkını veremeyen buradan gidecektir.
 
Soru: Sercan ve Eren konusunda çok büyük tepki var. Ne düşünüyorsunuz ?
Sadri Şener: Sercan ve Eren önemli topçular. Komşu ilimizin talebi oldu. Kulübün gayesine uygun davrandık para kazandık. 1461'in 1. Lige geçme imkanı olsaydı böyle bir şey yapmazdık"
 
TOLUNAY KAFKAS KARİYERİ
 
Futbolculuk kariyeri
Türkiye'de sırasıyla PTT, Keçiörengücü, Diyarbakırspor, Erzurumspor, Konyaspor, Trabzonspor, Galatasaray, Bursaspor ve Denizlispor takımlarında forma giymiştir. Özellikle kariyerinin en parlak dönemlerini Trabzonspor'da geçirmiştir.
 
2002 yılında Avusturya'da futbol oynamaya başlamış ve burada da sırasıyla ASKÖ Pasching, LASK Linz, ve VfB Admira Wacker takımlarında futbol oynamıştır. 2005 yılında futbol kariyerini sonlandırmıştır. Tolunay Kafkas,Türkiye Milli Futbol Takımı formasını 35 maçta giymiştir. Orta saha mevkisinde oynamıştır.
 
Teknik direktörlük kariyeri
Tolunay Kafkas Avusturya'da futbolculuk döneminin ardından ASKÖ Pasching takımında yardımcı antrenörlük yapmıştır. Türkiye'de ise Genç Milli Takımlar'da antrenörlük yapmıştır.
 
2007-2008 Sezonu'nun başında Kayserispor'un teknik direktörlüğüne getirilmiştir. Kayserispor ile ilk sezonunda başarılı bir performans sergileyen Tolunay Kafkas takımına 2007-08 sezonunda Türkiye Kupası'nı kazandırmıştır. Ayrıca Kayserispor'la ilk sezonunda ligi 55 puanla 5. sırada bitirip kulüp rekoru kırmış ve takımını UEFA Kupası'na taşımıştır.
 
Türkiye Kupasını kazanmakla Türkiye Süper Kupası'nda oynama hakkı elde etmiş ve kupada Galatasaray'a 2-1 lik skorla mağlup olmuştur. 2009-2010 sezonunun sonunda Kayserispor ile yolları ayrılmıştır. Sonra Gaziantepspor'un başına geçmiştir. Tolunay Kafkas'ın yönetiminde başarılı bir sezon geçiren Gaziantepspor 2010-2011 sezonunu 4. sırada tamamlamıştır. 2011-2012 sezonunun ilk üç haftasinda takımının aldığı üç mağlubiyetden sonra kamuoyunu istifa ettiği açıkladı, fakat Gaziantepspor yönetimi tarafindan devam etmeye ikna edildi.
 
Ligin 4. haftasinda deplasmada Mersin İdman Yurdu'a karşı alınan 2-0'lık mağlubiyetin ardından tekrar istifa ettiği açıkladı ve bu sefer istifasi Gaziantepspor yönetimi tarafindan kabul edildi.
 
26 Ekim 2011 tarihinde Ersun Yanal'ın görevine son verilmesiyle boşalan TFF Gelişim Direktörlüğü'ne getirildi. 27 Ocak 2013 tarihinde ise Şenol Güneş'ten boşalan Trabzonspor teknik direktörlüğüne getirildi.

Editör: TE Bilişim