Trabzonspor camiası yine sarsıldı.. Trabzonspor Alt Yapı Sorumlusu Sadi Tekelioğlu, Şenol Güneş'i hedef seçti.

Trabzonspor Alt Yapı Sorumlusu Sadi Tekelioğlu, Trabzonspor eski Teknik Direktörü Şenol Güneş’i alt yapı konusunda sert eleştirilerde bulundu.

SUÇLUYORUM GERİ ADIM ATMIYORUM

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında  şunları söyledi;"Bizde istemediğiniz kadar oyuncu var dediğimiz zaman bunun hayata geçmesi lazım. Hayata geçmesi içinde A takımda şans bulması lazım. Geçen sene maalesef Şenol Hoca döneminde, maalesef demiyorum bunu suçlama olarak da söylüyorum, geri adım atmıyorum.

1 FUTBOLCU HAKKINI KULLANMADI

Maçlarda ceza ödeyerek yedek kulübesinde alt yapıdan oyuncu bulundurma kontenjanını kullanmadık. Bu Trabzonspor’un tarihinde bir kara lekedir. Bu Trabzonspor alt yapısına vurulan kötü bir darbedir. Trabzonspor’un alt yapısında 17 yaşından küçük, 23 yaşından büyük olmamak koşuluyla federasyonun 1 futbolcu bulundurma mecburiyeti vardır. Trabzonspor bu kontenjanı para cezası ödeyerek maalesef o kontenjanı kullanmadı. 

Mustafa Akçay'ın ensesindeyim

Sadi Tekelioğlu Şenol Güneş'in kullanmadığı kontenjan için bu sezon Mustafa Akçay'a gerekli ikazları yaptığını belirterek '' Sayın Akçay'a da TFF'nin bu kuralını hatırlattı. Eğer o da Şenol Güneş gibi yaparsa onun içinde aynı tespitleri yapar söylerim kimseden çekindiğim yok onun da ensesindeyim'' dedi.

GERÇEKLE BAĞDAŞMAZ

Bunun anlamı şudur; burada hiçbir futbolcu 18’inci adam olma hakkına sahip değil. Bu Trabzonspor'un gerçeğiyle bağdaşmayan bir uygulama olmuştur. Trabzonspor hiçbir zaman yıldız oyuncu almamıştır ancak yıldız oyuncu yetiştirmiştir. Trabzonspor bünyesinde olan oyuncular kendi yaş gruplarında Türkiye’nin en yetenekli oyuncuları olduğuna inanıyorum”