Nurettin Özgenç, 25-26 Mayıs 2013 tarihinde yapılacak olan Trabzonspor Olağanüstü Genel Kurul'da yönetim kurulu asil üyeliğine ilişkin bireysel adaylığını açıkladı.

Trabzonspor Genel Kurul Üyesi Nurettin Özgenç, ''Hayatta öğrendiğim ve anladığım en önemli şey; ülkeme, milletime, hemşerilerime ve Trabzonspor'a karşı sorumluluklarımı yerine getirmek oldu. Bugün de aynı şekilde Trabzonspor ve onun değerli üyelerine karşı duyduğum sorumluluk ve bugüne kadar bu öğrendiklerimle onlara karşı borcumu ödeme misyonu, yönetim kurulu üyeliğine adaylığımı gerektirdiğine inanıyorum. Benim açımdan bir talep değil, Trabzonspor'a karşı olan sorumluluğum dolayısıyla borcumu ödeme fırsatı verecek bir görev olarak gördüğüm yönetim kurulu üyeliğine aday olduğumu ilan ediyorum. Dernek ve vakıflarda çeşitli dönemlerde toplam 23 yıl yöneticilik yaptım. Türkiye'nin ekonomi alanında önde gelen sivil toplum kuruluşu olan KOBİDER'de aralıksız olarak 10 yıl yönetim kurulu başkanlık görevinde bulundum. 2003 yılında KOBİ'lere karşı sorumluluğum beni KOBİDER'i kurmaya ve yönetim kurulu başkanlığı görevini ifa etmeye yönlendirdi. Nitekim Trabzonspor bu yıl büyük bir imtihan veriyor. Belli ki Trabzonspor ligi orta sıralarda kapatacak. Benim hedefim bordo-mavili camiaya olan görevim seçilmem halinde yer alacağım yönetimle yeni sezonda şampiyonluğa hazırlanmak. Amacım yeni bir oluşumla bayrağı daha ileri taşıyabilmek'' dedi. 
 
Büyük kulüplerin kongresi de büyük olmalı  
Trabzonspor Genel Kurul Üyesi Nurettin Özgenç, ''Büyük kulüplerin kongresi de büyük olur. Bu düşünceden hareket ile aday oldum. Bireysel adaylık konusunda girişimim macera aramak değil kongreye renk ve rekabet katmak. Rekabetin olmadığı hiçbir yer yok. Büyük kulüplerde en büyük özellik rekabetin olması. Aynı rekabetin Trabzonspor'da olmaması için hiç bir neden yok. Önemli olan adayların da rekabetle birlikte kongreye katılımı yükseltip takımlarına faydalı olabilmeleri. Ben hiçbir zaman rekabetten kaçmadım. Her zaman şansımı bekledim. Bundan sonra da kaçacak değilim. Bana göre bu rekabetten karlı çıkacak Trabzonspor olacaktır. Ve yine unutulmamalı kalite rekabetten doğar; usta ve becerikli ellerde anlam kazanır. Ayrıca bu seçimin kaybedeni olabilir ama kazananı Trabzonspor olmalı. Dolayısıyla hep birlikte omuz omuza Trabzonspor için var gücümüzle çalışmalıyız. Ve bunu kongrede ispatlamalıyız, zira seviyeli ve yapıcı rekabet hepimize kazandırır.''  
 
Blok liste demokratik bir yaklaşım değil
Trabzonspor Genel Kurul Üyesi Nurettin Özgenç, ''Adaylık sürecinde kendimi delegelere tam anlamıyla tanıtabilme imkanı bulamadım. Kulübe gönlüyle bağlı olan kimler varsa bir dönem için onların oyunu istiyorum. Ne bir grubum var arkamda, ne de yönetim tarafından verilmiş bir destek. Herkese eşit mesafedeyim.Kesinlikle bir grubun adamı değilim. Herhangi bir isim üzerine bir çalışmam yoktur. Her başkan adayına eşit mesafedeyim. Seçime birilerinin listesinden değil bireysel aday olarak katılıyorum. Başkan adayları maalesef çarşaf liste ile değil blok liste ile yarışacaklar. Blok liste ile çarşaf liste arasındaki en önemli fark genel kurul üyesinin kendini ifade edebilme şansıdır. Blok listede listeyi yapan veya yapanların iradesi vardır. Yani azınlık çoğunluk adına karar verir. Çarşaf listede delegelerin hepsinin iradesinin bileşkesi sonucu belirler. Yani çoğunluğun iradesidir belirleyici olan. Onun için çarşaf liste demokrasinin gereğidir. Dolayısıyla blok liste demokrasi ile uyuşmamaktadır. Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Özbak, yapılacak olan kongre için "Sokakta adı geçen herkes katılabilir, yarışabilir" dese de maalesef bireysel adaylığın önü olabildiğince açık değildir ve bu konuya ilişkin tüzükte muğlak ifadeler yer almaktadır. Dolayısıyla bu hususta bazı zorluklar bulunmaktadır.''
 
 Trabzonspor Genel Kurul Üyesi Nurettin Özgenç, ''Kulüp tüzüğünün 69. maddesi hükmüne göre aday başvuruları; "adı, soyadı, üye numarası ve hangi organa aday olduğunu belirtmek koşuluyla liste düzenlenerek yapılır. Bu unsurlara yer verilerek bireysel adaylık başvurusu da yapılır " der ama "başkan adayı bulunmayan organ aday listeleri işleme konulmaz" diye de bir ifade yer alır. Elbette uzlaşabilecek uyum içerisinde olacak arkadaşlarla ekip oluşturmanın çabası verilmelidir ancak bunu kent dışından başarabilmek bazen çok zordur. Bu nedenle bireysel başvuruların önü açılabilmeli ve özendirilmeli bunun için tüzükte değişiklik yapılmalı. Çarşaf liste yöntem zor olduğu için pek tercih edilmez ama daha demokratik bir seçim olduğu da inkar edilemez bir gerçektir.'' şeklinde konuştu.


Kaynak: İnternetHaber