Geçen hafta Akhisar Belediyespor’u sahasında 3-1 yenerek moral bulan ve dış sahada uzun süredir galibiyet alamayan bordo-mavililer, sahasında başarılı sonuçlarla dikkat çeken rakibi karşısında deplasman fobisine son vermeye çalışacak. 

En son 4 Mart’ta geçen sezonun 29’uncu haftasında oynanan Beşiktaş maçını 2-1 kazanan Trabzonspor, Orduspor’u yenmesi halinde 260 gün sonra dış sahada kazanmış olacak. 

Beşiktaş maçının ardından geçen sezon ve bu sezon toplam 11 lig maçında kazanamayıp 8 beraberlik, 3 mağlubiyet alan bordo-mavililer, dış sahadaki başarısız sonuçları geride bırakarak yeni bir sayfa açmaya çalışacak. 

Orduspor da sahasında kaybetmiyor 
Trabzonspor'u konuk edecek Orduspor da sahasında rakiplerine geçit vermiyor. Ordu’da en son geçen sezonun 16. haftasında Galatasaray’a 2-0’lık sonuçla mağlup olan mor-beyazlılar, 16 Aralık’ta oynanan bu karşılaşmanın ardından 334 gündür yenilgi yüzü görmüyor. 

19 Eylül Stadı’nda oynadığı son 13 lig maçından 8 galibiyet, 5 beraberlikle ayrılan Karadeniz ekibi, ayrıca sahası bakımda olduğu için İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda yaptığı Eskişehirspor maçını da 2-0 kazanmıştı.