Yeni bir yapılanmayla yeni sezona girmek isteyen Trabzonspor, transferde önceki sezonlara göre attığı adımlar dikkat çekiyor. Dengeli bir transfer politikası izleyen Karadeniz ekibi, yerli transferinde hızlı adımlar atarken, yabancı transferinde ise belirlediği isimlere önümüzdeki hafta imza attırmayı planlıyor.

Önümüzdeki sezon Spor Toto Süper Lig, Türkiye Kupası ve Avrupa Kupaları’nda önemli adımlar atmak isteyen Trabzonspor, kadrosunu da buna göre şekillendiriyor. Kadrodaki sorunlu oyuncuların yanı sıra verim almakta sıkıntı yaşadığı oyuncularla yollarını ayırarak yaptığı satışlardan gelir elde eden Trabzonspor, kadrosuna kattığı ve katmayı planladığı oyuncuların transfer politikasını da buna göre yönlendiriyor. Önceki sezonlara göre bu sezon transfer mevsiminde daha dikkatli hareket eden bordo-mavililer, ekonomik yapıya zarar vermeden transfer dönemini sonlandırmak istiyor. Bu doğrultuda çalışmalarını yürüten Karadeniz ekibi, şimdiye kadar uyguladığı transfer politikasıyla bunu büyük bir oranda başardı. Ancak yabancı oyuncuların takıma katılmasıyla birlikte bu dengenin bozulup bozulmayacağı merak ediliyor. Hatırlanacağı gibi başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, mevcut kadrodaki yabancı oyuncuları göndererek yerlerine daha kaliteli isimler katacaklarını ifade etmişti. Bordo-mavili takımın yeni teknik direktörü Vahid Halilhodzic'in transfer etmek istediği isimlerde Karadeniz ekibinin transfer politikasında önemli bir yer tutuyor.

TRABZONSPOR GÖNDERDİĞİ 6 OYUNCUNUN 5'NDE PARA KAZANABİLDİ.

Trabzonspor kadrosunda yer alıp gönderdiği 6 oyuncunun 5'nden ciddi bir gelir elde etti. Satıldığında para etmez denilen oyunculardan iyi bir çalışma sonrası önemli gelir elde eden Karadeniz ekibi, Adrian’ı Birleşik Arap Emirlikleri ekibi Al Nassr’a 3 Milyon 2 Bin Euro’ya, Olcan’ı Galatasaray’a, Henrique’yi de Çin’in Shanghai Greenland’e takımına 4 milyon Euro’ya satan Karadeniz ekibi, Batahun Karadeniz'in sözleşme fesh bedeli olarak 400 bİN TL, ve Şanlıurfaspqoür'a kriladıkları Gökhan Alsan'dan 150 Bin TL bir gelir elde etti. Bordo-mavililer zarardan kar edip gönderdiği Marc Janko'ya ise 600 Bin Euro (1 Milyon 740 Bin TL) ödeme yaparak göndermek durumunda kaldı. 5 Oyuncudan kasasına yaklaşık 36 Milyon Tl sokarak önemli bir gelir elde eden Trabzonspor, transferde de rahat adımlar atmaya başladı.

TRABZONSPOR TRANSFERİN CİMRİ TAKIMI

Trabzonspor transferde önemli adımlar atarken, gelmiş geçmiş en verimli transfer dönemlerinden birini yaşıyor. Burak Gürdal ve Serhat Altıncı gibi alanında uzman kişilerle çalışan başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun, atılan adımlardan anında haberi olurken vermiş olduğu talimatlarla iki isme yön veriyor. Serdar Gürler, Deniz Yılmaz, Serhat Çakmak, Anıl Taşdemir, Gökhan Karadeniz, Turgut Doğan Şahin, Ferhat Yazgan, Salih Dursun, Yusuf Erdoğan ve Kurtuluş Yurt gibi yer oyuncuları kadrosuna katan Trabzonspor, 6 oyuncu için bonservis bedeli ödedi. Bordo-mavililer Elazığspor'dan transfer ettiği Deniz Yılmaz ve Serdar Gürler içen 9 Milyon TL öderken, Anıl Taşdemir için Orduspor'a 1 Milyon 200 Bin TL, Gökhan Karadeniz için Altınordu'ya 900 Bin Euro (2 Milyon 600 Bin TL), Ferhat Yazgan için VfL Wolfsburg sözleşme fesih bedeli olarak 90 Bin Euro (260 Bin TL), Kurtuluş Yurt için Bandırmaspor Kulübü, futbolcunun sözleşmesinin fesih bedeli olarak 200 Bin TL ödeme yaptı. Bordo-mavililer 13 Milyon 200 Bin TL bonservis bedeli ödedi. Yusuf Erdoğan, Turgut Doğan Şahin, Salih Dursun ve Serhat Çakmak için bordo-mavililer bonservis bedeli ödemedi.

ŞU ANA KADAR TRANSFER EDİLEN OYUNCULARA VERİLECEK YILLIK ÜCRETLER

Trabzonspor, gelecek sezon için kadrosuna kattığı oyunculara ise 2014-2015 sezonunda Deniz Yılmaz'a 1 Milyon 995 Bin TL, Serdar Gürler’e 1 Milyon 715 Bin TL, Turgut Doğan Şahin’e 2 Milyon 635 Bin TL, Salih Dursun’a 1 Milyon 200 Bin TL, Yusuf Erdoğan’a 1 Milyon TL, Anıl Taşdemir’e 850 Bin TL, Gökhan Karadeniz’e 360 Bin TL, Ferhat’a 364 Bin TL, Kurtuluş’a 850 bin TL. Karadeniz ekibi oyuncuların bonservis bedelleri ve yıllık alacakları ücretlerle birlikte şu ana kadar yabancı transferleri hariç 27 Milyon TL yakın bir rakam ödedi. Karadeniz ekibi söz konusu dönemde ise verdiği oyunculardan kasasına 36 Milyon TL sokmuştu.