Trabzonspor Genel Sekreteri Köksal Güney, hedeflerinin Avrupa kupalarına katılmak olduğunu belirterek, Galatasaray ile oynayacakları müsabakaya final maçı olarak baktıklarını söyledi. 

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında deplasmanda Bursaspor ile karşılaşan Trabzonspor, birçok gol pozisyonundan yararlanamadığı karşılaşmada son dakikada gelen beraberlik golüyle Avrupa kupalarına katılma yolunda sıralamadaki yerini korudu.

Trabzonspor Genel Sekreteri Köksal Güney, yaptığı açıklamada, oyuncuların kazanma isteği ve arzusundan memnun olduklarını belirterek, "Hedefimiz Avrupa kupalarına katılmak. Bursaspor maçında oyuncularımızın ortaya koyduğu kazanma arzusu ve isteğinden memnunuz. Birçok gol pozisyonuna girdik ama yararlanamadık. Eksik oyuncularımızın olmasına rağmen takım olarak iyi mücadele ettik. Bursaspor'un doğru dürüst atağı yoktu. 2 şuttan gol yedik. Şanssızlık. Top olmayacak yerlere gitti. Maçın başında oyunu koparabilirdik. Maçın üstün tarafı bizdik. Bazen olmayınca olmuyor. Futbolcularımız özelikle son hareketlerde istenileni veremedi. Belki konsantrasyon, belki Avrupa'ya gitmek istemenin puan cetvelindeki stresin vermiş olduğu gerginlik olabilir ama son hareketlerde becerikli olsaydık 3 puan almamız işten değildi. Bu kadar şanssız olmamıza rağmen son dakikada gelen gol bizi mutlu etti. Sivasspor'un da puan kaybetmesi ile yerimizi koruduk. Son 2 maçımız kaldı. Bunları da almamız lazım. Rakip takımın puan kaybetmesini beklemeden kendi maçlarımıza bakmamız lazım. İstediğimiz 3 puandı ama son dakikada 1 puana sevindik" dedi.

"GALATASARAY MAÇI FİNAL MAÇIMIZ OLACAK"
Güney, Galatasaray ile oynayacakları karşılaşmaya final maçı olarak baktıklarını vurgulayarak, "Galatasaray ile Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'ne direkt gidebilme adına birbirleriyle çekişiyorlar. Onların da bizim de galip gelmemiz gereken maç. Final maçı olarak görüyoruz. Maça tamamen galibiyet gözüyle bakıyoruz. Bursaspor maçında eksiklerimiz vardı ama Galatasaray maçında bu eksiklerimizin aramıza katılacağını düşünüyorum. Bosingwa ve Özer büyük ihtimalle bu maça yetişecekler. Hedefimiz Avrupa, futbolcularımız da bunun bilincinde. Maçı kazanıp taraftarlarımızı sevindirmek istiyoruz. Bu sezon bir teselli, bir sevinç kaynağı olması için Galatasaray maçını almak istiyoruz" şeklinde konuştu.

"ÖZE DÖNÜŞ BİZİM KULÜP POLİTİKAMIZ"
Trabzonspor Genel Sekreteri Köksal Güneş, Bursaspor maçında forma giyen Trabzon kökenli oyuncularla ilgili olarak ise, "Göreve geldiğimizde kulüp politikamız öze dönüştü. Hep diyorduk ki; kendi öz futbolcularımızla Onur gibi onurlu futbolcuları harman edip, Trabzonspor'a iskelet kurmak. Birçok kişinin risk olarak gördüğü öze dönüşü gösterdik. Sahaya 6 tane kendi yapımızdan oyuncu çıkardık. Onların heyecanlı mücadelesi bizi mutlu ediyor. Biz kendi insanımızla bir yerlere gelebiliyoruz. Göreve gelirken kulübün içinde bulunduğu duruma bakarak, 'kim bu takımı şampiyon yaparız derse yalan söylemiş olur' dedik. Genç futbolcuların katkısından çok mutluyuz. Bir yönetimin en çok haz duyduğu kendi yetiştirdiği değerlerle bir yere gelmek. Bunu başarabileceğimizi futbolcular gösterdi" ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilişim