UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu'nda yarın deplasmanda İrlanda'nın Derry City takımıyla ilk maçta aldığı 4-2'lik galibiyetin rövanşına çıkacak Trabzonspor, 22 sezon sonra eşleştiği İrlanda takımı karşısında turu geçmeyi hedefliyor.
1990-1991 sezonunda Avrupa Kupa Galipleri Kupası Ön Eleme Turu'nda İrlanda'nın Bray Wanderers takımıyla eşleşerek ilk kez Avrupa kupalarındabir İrlanda takımına karşı mücadele veren bordo-mavililer, 22 sezon sonra İrlanda'da karşılaşma oynayacak.

İlk eşleşmede deplasmanda Bray Wanderers ile 1-1 berabere kalan, sahasında ise 2-0 galip gelerek 1. tura yükselen bordo-mavililer, Derry City karşısından İrlanda'dan turla dönerek İrlanda takımları karşısında 2'inci kez turu geçmeye çalışacak.

-680 günlük hasret-

Trabzonspor, Derry City karşısında kazanması halinde Avrupa Kupaları'nda 680 günlük deplasman galibiyet hasretini sonlandırmış olacak. En son 14 Eylül 2011'de yapılan UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi grup maçında Inter deplasmanında 1-0'lık galibiyetle dönen bordo-mavililer, daha sonra galibiyet elde edemedi.

-Akçay için ilk olacak-

Trabzonspor'da teknik direktör Mustafa Akçay, Derry City deplasmanında turla dönmeleri halinde Avrupa Kupaları'nda ilk kez tur sevinci yaşayacak.

Derry City karşılaşmasında bordo-mavil takımın başında ilk resmi mücadelesine çıkan Akçay, Avrupa'da tur başarısı göstermeye çalışacak.

-Eksikler-

Trabzonspor'un UEFA'ya gönderdiği ilk listeye göre takımdan ayrılan Tolga Zengin, Yasin Öztekin ile sakatlıkları bulunan Batuhan ve Caner kadroda yer almıyor.

Yarın Brandywell Stadı'nda 21.45'de başlayacak karşılaşmayı İsveç Futbol Federasyonu'ndan Michael Lerjeus'in yönetecek. Lerjeus'un yardımcılıklarını Henrik Andren ve Per Brogevik'in yapacak.

Bu akşam İrlanda'da yapacağı antrenmanla hazırlıklarını tamamlayacak bordo-mavili takımın karşılaşmaya Onur, Zeki Yavru, Aykut Demir, Giray, Celutska, Aykut Akgün, Colman, Adrian, Olcan, Volkan ve Henrique muhtemel 11'i ile çıkması bekleniyor.