Avrupa Ligi’ne 2. Ön Eleme Turu’ndan başlayan Trabzonspor, Derry City’yi toplamda 7-2’yle geçmiş ve Dinamo Minsk’in rakibi olmuştu. Bordo-Mavililer, zorlu Belarus deplasmanında 1-0 mağlup ettiği rakibiyle bu kez sahasında karşılaşacak. Büyük avantajla sahaya çıkacak olan Mustafa Akçay ve öğrencilerinin tek amacı, bu akşam da sahadan galibiyetle ayrılarak taraftarına en güzel bayram hediyesini vermek. Trabzonspor eğer kazanırsa, Avrupa Kupaları’nda peşpeşe dördüncü maçını kazanarak bir ilki de gerçekleştirmiş olacak. Ayrıca Florent Malouda da taraftarın önünde siftah yapacak. Fransız yıldız, daha önce imza töreninde ayak bastığı Hüseyin Avni Aker’in zeminine bu kez zafer için çıkacak. 


Taraftar hazır

Yüksek fiyatla satışa çıkmasına rağmen maçın biletleri kısa sürede tükendi. Taraftarlar, Ramazan Bayramı’nın ilk gününde takımlarını yalnız bırakmayacak. Tribünlerin tamamen dolması bekleniyor. Bordo-Mavililer, her şeyiyle Dinamo Minsk maçına hazır. 

Saat 21.00’de başlayacak olan karşılaşma Smart Spor’dan canlı yayınlanacak. 

Fırtına nasıl turlar?

İlk maçı deplasmanda 1-0 kazanan Bordo-Mavililer, rövanşta alınacak her türlü galibiyet ve beraberlikte adını bir üst tura yazdıracak. Dinamo Minsk’in 1-0 galip gelmesi durumunda karşılaşma uzatmalara, orada da eşitlik bozulmazsa penaltılara gidecek. Belarus ekibi iki ya da daha farklı kazanırsa temsilcimiz elenecek. Ayrıca 2-1, 3-2 vb. tek farklı Dinamo Minsk galibiyetlerinde, deplasmanda daha fazla gol attığı için yine konuk takım Play-Off biletini kazanan taraf olacak.

Takımların muhtemel 11'leri

TRABZONSPOR: Onur, Zeki, Giray, Mustafa(Aykut Demir), Celustka, Aykut, Abdülkadir, Olcan, Adrian, Malouda, Henrique

DİNAMO MİNSK: Sulima, Veretilo, Politevich, Kontsevoi, Danilov, Nikolic, Stasevich, Bykov, Coto, Khvaschinski, Figueredo

HAKEM: Stephan Studer

STAT: Hüseyin Avni Aker

SAAT: 21.00

YAYIN: Smart Spor