UEFA Avrupa Ligi play-off turu kura çekimine seri başı olarak katılan Trabzonspor'un rakibi Rusya Federasyonu'dan Rostov oldu. Geçtiğimiz sezon ligi 7. sırada bitiren ancak Rusya Federasyonu Kupası'nda Krasnodar'ı yenen Rostov, UEFA Avrupa Ligi'nde play-off oynamaya hak kazanmıştı. Geçtiğimiz hafta başlayan Rusya Premier Ligi'nde deplasmanda oynadığı maçta Dinamo Moskova'ya 7-3 yenilen Rostov'u Karadağlı Miadrag Dozovic çalıştırıyor. Rostov'da kiralık olarak oynayan ve geçtiğimiz sezon attığı 18 gol ile takımın en skorer ismi olan 25 yaşındaki Rus oyuncu Artem Dzyuba, bu sezon Spartak Moskova'ya geri döndü. Rusya Federasyonu'nun köklü kulüpleri arasında bulunan ve 1930 yılında kurulan Rostov, maçlarını 15 bin 840 kapasiteli Olimp-2 Stadyumu'nda oynuyor. 

Bu sezon 7 transfer yaptı 
Kadrosunda Dmitry Torbinsky, Georgi Gabulov ve Aleksandr Bukharov gibi önemli futbolcular bulunduran Rus ekibinin kalesini Hırvatistan Pletikosa koruyor. Ülkesinde en büyük başarısı 2013-2014 yılında Rusya Kupası'nı kazanmak olan Rostov bu sezon Dmitri Torbinski, Aleksandr Bukharov, Maksim Bordachev, Soslan Dzhanaev, Aleksey Rebko, Ruslan 
Abazov, Moussa Doumbia'yu transfer etti.

TURU BİZ GEÇECEĞİZ
Trabzonspor Başkan Yardımcısı Köksal Güney, "Biz rakibi değil kendimizi düşünüyoruz. Çıkacak her rakip bizim için önemlidir ama turu geçen taraf olacağımıza inanıyoruz. Takımımıza güveniyoruz. Taraftarımız bizi yalnız bırakmasın. Saha olaylarına neden olmadan takımlarını desteklemelerini istiyoruz" açıklamasını yaptı.

EN PAHALISI TORBiNSKi
Rus ekibi Roskov'un en pahalı futbolcusu 2 milyon 800 bin euro değeriyle Dimitri Evgenyevich Torbinski. Bu sezon Rubin Kazan'dan transfer edilen sol açık futbolcusu 30 yaşında. 1.75 boyundaki Rus yıldız, eski kulübü Kazan'da 28 maçta 2 gol atmıştı. Kariyeri boyunca 193 maça çıkıp rakip fileleri 13 kez sarstı.
Editör: TE Bilişim