Trabzonspor’a transfer olduğu geçen yıl fazla forma şansı bulamayan ve sakatlıklarla uğraşan Emre Güral, bu sezona bomba gibi giriş yapmak istiyor. Bordo-Mavililerin Isparta Davraz Kampında oynanan ilk hazırlık maçında takımın tek golünü atan başarılı futbolcu ardından sonra ki maçta ise sakatlanmış ve oyundan çıkmak zorunda kalmıştı. 

Bu sezon hırsı ve azmi ile dikkat çeken Emre, formayı almak için elinden gelen gayreti gösteriyor. Ancak Emre’de dikkat çeken bir başka nokta ise dünyaca ünlü yıldız Ronaldo’ya olan hayranlığı. Öyle ki saçlarını bile onun gibi kestiren ve hatta o şekilde tarayan genç oyuncunun oyun stilini de bir nevi Ronaldo’ya uydurmaya çalışıyor. Her zaman tarz olan Emre, son olarak da saçlarının ön tarafını sarıya boyatması ile dikkat çekti. Emre’nin bu durumu takım arkadaşları arasında da dikkat çekiyor. 

Emre’ye bu özelliğinden dolayı en çok takılan futbolcular arasında ise Bordo-Mavililerin başarılı kalecisi Onur geliyor. Onur, Emre’ye “Adanalı Ronaldo” diye sesleniyor. 

Onur’un bu şekilde seslenmesinin altında Emre’nin Adanalı olup olmaması değil. Hatırlanacağı üzere ziyaret için Türkiye’ye gelen Ronaldo’ya, Adanalı olan Türk benzeri ulaşmaya çalışmış ancak başarılı olamamıştı. Fakat habercilerin dikkatini çeken genç sonrasında televizyonlara konuk olmuş ve şuan da reklamlarda da rol almaya başlamıştı.