Trabzonspor'da kaptan Onur'un sakatlığının ardından kaleyi devralan Fatih Öztürk'ün beklenen performansı sergileyememesi üzerine başlayan kaleci arayışlarında, Nihat Şahin ve Sinan Bolat'tan sonra sürpriz bir ismi gündeme aldı. Bordo-mavililer bir dönem Fenerbahçe'de de forma giyen İstanbul Başakşehir'in 26 yaşındaki tecrübeli file bekçisi Volkan Babacan'ı gündemine aldı. Bu sezon İstanbul temsilcisi ile 2018 yılına kadar sözleşmesi bulunan tecrübeli file bekçisinin, kulübüyle anlaşılması durumunda Trabzonspor'a gelmeye sıcak baktığı iddia edildi. Bu sezon ligde çok başarılı bir performans sergileyen Başakşehir kulübünün ise Volkan'ı bırakmaya sıcak bakmadığı ancak Trabzonspor'dan takasla kadrosuna katmak istediği isimler olduğu için bu transfere onay verebileceği öğrenildi. İki kulüp arasındaki resmi görüşmelerin devre arasındaki transfer sezonuna kadar şekillenmesi bekleniyor. Bu sezon 14 haftalık lig periyodunda tüm maçlarda 90 dakika forma giyen Babacan, 10 maçta kalesini gole kapattı. 

Barça'yı bile geçti 
Yalnızca ilk hafta maçında Kasımpaşa, 3. haftada Trabzonspor ve 8. haftada Gençlerbirliği'nden 1'er gol yiyen Volkan, 9. haftada Beşiktaş ile oynanan maçta ise kalesinde 2 gol birden görmüştü. Avrupa'nın en az gol yiyen ikinci kalecisi olan Volkan'lı Başakşehir, Juventus ve Barcelona'yı geride bıraktı.

EN İYİ KALECİ ÖDÜLÜNÜ ALDI
Futbola 2002'de Fenerbahçe altyapısında başlayan Babacan, 2006'da profesyonel sözleşmeye imza attı. Volkan, dahil olduğu milli takımlarla, 2003'teki UEFA 16 Yaş Altı Şampiyonası'nda en iyi kaleci ödülü almış, ayrıca 2005'teki FIFA 17 Yaş Altı Dünya Kupası'nda dördüncülük başarısını tatmıştır.