Spor Toto Süper Lig 11. haftasında Gençlerbirliği'ne konuk olan Trabzonspor, 2-0 öne geçtiği maçı 3-2 yenik tamamlarken sakatlığı nedeniyle maçta oynamayan kaleci Onur Kıvrak'ın yokluğunu da hissetti.

Spor Toto Süper Lig 11. hafta karşılaşmasında Trabzonspor'u ağırlayan Gençlerbirliği, 2-0 geriye düştüğü maçı 3-2 kazanarak kritik bir galibiyet aldı.

Ligde alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Gençlerbirliği, şampiyonluk potasına girmeye çalışan Trabzonspor'u müthiş bir geri dönüşle 3-2 mağlup etmeyi başardı.

Trabzonspor Henrique'nin 37. saniyede gelen golle 1-0 öne geçerken 34. dakikada Gustavo Colman penaltıdan durumu 2-0'a getirdi. Ev sahibi ekip ilk yarının son saniyelerinde Stancu ile farkı 1'e indirdi.
İkinci yarıya Trabzonspor baskılı başlamasına rağmen 67. dakikada Ahmet Çalık'ın golü Gençlerbirliği'ne 2-2'lik beraberliği getirirken Jimmy Durmaz 80. dakikada skoru 3-2'ye getirdi ve Başkent temsilcisini galibiyete taşıdı.

Öte yandan Trabzonspor'da Bosingwa mücadelenin uzatma anlarında rakibine arkadan tekme attığı için direkt olarak kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı.

Bu sonucun ardından Gençlerbirliği puanını 13'e yükseltirken Trabzonspor 17 puanda kaldı. Bordo mavili ekip gelecek hafta sahasında Eskişehirspor'u ağırlarken G.Birliği deplasmanda Kayseri Erciyesspor ile karşılaşacak.

BAŞKENT BORDO MAVİ

Gençlerbirliği ile Trabzonspor arasında yapılan karşılaşmada Trabzonsporlu taraftarlar kendilerine ayrılan tribünü doldurdu.
Bordo mavili taraftarlar, "saatli" olarak anılan kale arkası tribündeki yerlerini alarak maçtan saatler önce takımlarını desteklemeye başladı.
Gençlerbirliği taraftarları ise maraton ve kapalı tribünlerini doldururken, diğer tribünlerde büyük boşluklar göze çarptı.
Bu arada karşılaşmada bin 200 emniyet mensubu ve 300 özel güvenlik görev yaptı.

HENÜZ 1. DAKİKA DOLMADAN...

Konuk ekip Trabzonspor, zorlu Gençlerbirliği deplasmanında hiç de beklemediği şekilde golü buldu ve 1-0 öne geçti.
Karşılaşma başlayalı 37 saniye olmuşken Gençlerbirliği kalecisi Ramazan kendisine doğru gelen topu ayağı kayıp düştüğü için kontrol edemedi.
Pozisyonu takip eden Henrique ise dar açısına rağmen topu ağlarla buluşturdu ve takımını 1-0 öne geçiren isim oldu.

2 SEZON SONRA PENALTI

Gençlerbirliği karşısında erken bulduğu golün avantajını kullanan Trabzonspor, 34. dakikada penaltıdan bulduğu golle skoru 2-0'a taşıdı.
Malouda'nın ceza sahası içinde yerde kalmasının ardından hakem penaltı noktasını gösterirken topun başına geçen Colman skoru 2-0'a getiren isim oldu.
Trabzonspor da Süper Lig'de 2 sezon sonra kazandığı penaltı atışını gole çevirmeyi başardı.

GENÇLERBİRLİĞİ YILMADI

Talihsiz şekilde yediği gollerin ardından 2-0 geriye düşen Gençlerbirliği, ilk yarının son saniyelerinde Stancu ile durumu 2-1'e getirdi.
İkinci yarıya da beraberlik parolasıyla sahaya çıkan Gençlerbirliği, 67. dakikada genç futbolcusu Ahmet'in attığı golle skoru 2-2'ye getirmeyi başardı.
Güçlü rakibi karşısında 2-0'dan beraberliği yakalayan Gençlerbirliği, mücadelenin 80. dakikasında Jimmy Durmaz ile durumu 3-2'ye getirdi ve müthiş bir geri dönüşle öne geçti.
Editör: TE Bilişim