Trabzonspor Kulübü Basın Sözcüsü Yakup Aslan, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu'nun bordo-mavili takımın Süper Lig'de 2010-2011 sezonunun tescilinin iptali için yaptığı başvuruyu reddetmesinin ardından UEFA, CAS ve FIFA'ya başvuru haklarının doğduğunu bildirdi.

Aslan, yaptığı yazılı açıklamada, TFF Tahkim Kurulu'ndan çıkan karara şaşırmadıklarını, uluslararası kuruluşlara başvuru yapabilmek için bir sıralama izlemek zorunda olduklarını ve bugüne kadar bunu uyguladıklarını belirtti.

Kimsenin Trabzonspor Kulübü'nden bu aşamadan sonra geri adım atmasını beklememesi gerektiğini ifade eden Aslan, şunları kaydetti:

"Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu’nu, 2010-2011 Süper Lig Şampiyonluk Kupası ile ilgili yaptığımız başvuru ile ilgili olarak verdiği karara şaşırmamak gerekir. Bu sürecin başından beri “şike var, ancak sahaya yansımamıştır” şeklinde bir yaklaşım sergileyen TFF ve TFF Tahkim Kurulu’ndan farklı bir karar çıkmasını beklemiyorduk. UEFA, CAS ve FIFA gibi Uluslararası kuruluşlara başvuru yapabilmek için bu sırayı izlemek zorundaydık. Bu aşamada UEFA, CAS ve FIFA’ya başvuru hakkımız doğmuştur. İşin bu boyuta gelmesini istemezdik. Çünkü bu kuruluşlara başvurumuz sonrasında Türk futbolu yıllar boyu onarılamayacak hasarlar alacaktır. Kimse bu konuda bizim geri adım atmamızı bekleyemez. Milli takımımız ve kulüplerimizin uğrayacağı maddi ve manevi zararların sorumlusu, adaletin tecellisini engelleyen bu kurumların yöneticileri olacaktır."

"TRABZONSPOR YENİ BİR TARİH YAZDI"

Bordo-mavili takımın tarihinde ilk kez katıldığı UEFA Avrupa Ligi'nde önemli bir başarı gösterdiğine işaret eden Aslan, "Yurt dışı maçlarda üst üste 5 maçı kazanarak ve grup maçlarından lider çıkarak kırılması zor bir rekora imza attık. Çok geniş olmayan kadromuza rağmen hocamız Mustafa Reşit Akçay’ın elindeki kadroya göre kurguladığı oyun sistemi ve oyuncularımızın özverisi sayesinde bu başarı sağlanmıştır" ifadelerini kullandı.

"DEVRE ARASINDA TRANSFER YAPACAĞIZ"

Trabzonspor'un ligde iyi futbol oynamadığı yönündeki eleştirileri yersiz ve haksız bulduğunu belirten Aslan, şöyle devam etti:

"İbrahim Hacıosmanoğlu’nun başkanlığındaki yeni yönetim kurulumuz, 1461 takımından aldığı 5 ve dışarıdan transfer ettiği 3 oyuncu ile sezona başladı. Özellikle yabancı oyuncu kadromuz dolu olduğu için yeterli transfer yapılamadı. Ayrıca ligde Galatasaray dışındaki rakiplerimiz 14 maç oynarken biz 27 maç oynadık. Oyuncularımız bu kadar yoğun maç trafiğine alışık olmadıkları için zaman zaman aşırı yoruldular.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun takımımızı cezalandırır tarzdaki yaklaşımları da etkili olmuştur. Örneğin Gençlerbirliği maçını Legia Varşova maçından sonra 2 gün bile geçmeden oynatmaları maçı kaybetmemizde etkili oldu. Başvurumuza rağmen bu maç sadece bir saat ötelendi. Bütün bu olumsuzluklara rağmen ligde geçen yılın şampiyon takımı Galatasaray ile aramızda sadece 3 puan bulunmaktadır. Devre arasında yapacağımız transferlerle ikinci yarıda hem UEFA Avrupa Ligi hem de ligde çok daha iyi işler yapacağımıza inanıyoruz."

Aslan, takımın eski kaptanı Tolga Zengin'in annesinin vefat haberine çok üzüldüklerini de belirterek, kendisine ve ailesine baş sağlığı dileğinde bulundu.