Trabzonspor'un yeni başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu oldu...

19 Mayıs'ta ve Trabzon sokaklarında büyük korna sesleri çalmaya başladı. Şehirde tamamen zafer havası var.

Divanın açıkladığı kesin rakamlar;

Emre Aksoy: 162 oy
Hakan Kulaçoğlu: 284 oy
Metin Atasoy: 723 oy
Muharrem Usta: 1496 oy
İbrahim Hacıosmanoğlu: 1571

Divana verilen itiraz dilekçesini Muharrem Usta geri alarak Trabzonspor başkan adayına yakışan bir davranış sergiledi. Böylece yeni başkan resmi olarak İbrahim Hacıosmanoğlu oldu.

BAŞKAN İBRAHİM ETHEM HACIOSMANOĞLU'NUN YÖNETİMİ

Asil Üyeler: Ali Kemal Başaran, Yaşar Aşçıoğlu, Sebahattin Çakıroğlu, Murat Türköz, Ali Uzunay, Seyfettin Tayfun Kahyaoğlu, Köksal Güney, Abdi Serdar Üstünsalih, Mehmet Uğur Bozoğlu, Muhammet Kara, Engin Hacısalihoğlu, Onur İncehasan, Mehmet İrfan Coşkun, Osman İlyas

Yedek Üyeler: Yakup Aslan, Erol İbrahimağaoğlu, Ahmet Emre Turan, Köksal Sadıklar, Ömer Demir, Çetin Kansız, Mehmet Terzi.

Trabzonspor'un 15. başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu oldu. Büyük çekişmenin yaşandığı seçimlerde en yakın rakibine 75 oy fark atan Hacıosmanoğlu 1571 oyla Bordo-Mavili ekibin yeni patronu olurken, camiaya iddialı mesajlar yolladı.

Trabzonspor’un dün yapılan 67. Genel Kurulu sonunda İbrahim Hacıosmanoğlu, delegelerden 1571 oy alarak Bordo-Mavili ekibin 15. başkanı seçildi. 5 başkan adayının yarıştığı seçimde son iki sandık kalana kadar İbrahim Hacıosmanoğlu ile Muharrem Usta arasında büyük bir çekişme yaşandı. 12. sandık açıldığında başkan adaylarından Muharrem Usta az farkla yarışı önde götürüyordu. 13. sandık açıldığında Usta’yı yakalayıp öne geçen Hacıosmanoğlu son sandıkta ise 1571 oya ulaşarak başkanlığını ilan etti. Adaylardan Muharrem Usta ise 1496 oyda kaldı. Hacıosmanoğlu, Muharrem Usta’yı 75 oy farkla geçerek Bordo-Mavili ekibin 15. başkanı seçildi. Diğer başkan adaylarından Metin Atasoy 723, Hakan Kulaçoğlu 284, Emre Aksoy ise 162 oy aldı.
     
Camiaya umut saçtı

Trabzonspor’un köklü bir değişime ve yeniden yapılanmaya ihtiyacı olduğunu belirten Hacıosmanoğlu seçim sonrası iddialı mesajlar yolladı. Başkan, “Bana oy veren, vermeyen herkesi saygıyla selamlıyorum” dedi. Hacıosmanolu seçim konuşmasında ise, “Altyapısından tutun profesyonel yönetimine, ticari ve kurumsal yapısının oluşturulup yönetilmesi için projelerimiz hazır. Trabzonspor’un birlikteliğe ihtiyacı var. Trabzonspor’un ve Anadolu takımlarının önünün kesilmemesi adına, Türk futbolunu hegemonyası altına alan zavallı kişilikler ve emek hırsızları futbol dışına atılmalıdır. Zavallı ama kendi camialarının gücünü kullanarak Türk futboluna yön vermeye çalışanları futbolun dışına atmak bizim de namus borcumuzdur. Şampiyonluk kupasının nasıl Trabzon’a geleceğinin hukuki açıdan yön ve yöntemini biliyorum. Bugüne kadar ‘O kupayı müzemize koyacağız’ diyordum. Ama Ankara’da yaptığım bir toplantıda bir arkadaşımızın önerisi çok hoşuma gitti. Öğretim görevlisi arkadaşımız, ‘Bu kupa kirlenmiştir, müzemize yakışmaz. Sahilde bir anıt yapıp, “Bu kupa kirli ellerden alınmıştır” diye yazarak oraya koyalım’ dedi. Biz de öyle yapacağız. O kupa buraya gelecek, federasyon gidecek” ifadesini kullandı.