Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçoğlu, Akyazı Spor Kompleksi için 800 bin metrekarelik dolgu alanının tamamlandığını, 40 bin seyirci kapasiteli stat inşaatı için ön yeterlilik ihalesinin yarın yapılacağını, ihale sürecinin ardından temeli atılacak stadın 2015-2016 futbol sezonu öncesinde tamamlanacağını söyledi.
 
Akyazı Spor Kompleksi’nin inşa edileceği deniz dolgu alanında incelemelerde bulunan Gümrükçoğlu,  dolgu çalışmaları ve yapılması planlanan kompleks için açıklamalarda bulundu.
 
Gümrükçüoğlu, mutlu sonların birincisine yaklaşmış bulunduklarını belirterek, ”Akyazı Spor Kompleksi Kültür ve Turizm Alanı için sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, daha önce Trabzon halkına kıyı kenar kanununda gerekli düzenlemeyi yapacağını vaat etmişti ve onu yaptı. Onun arkasından yine bu konuyu yerel ve ulusal dinamikler, iş dünyası halledemedi. Bunun üzerine sayın Başbakanımız Erdoğan, bütün Türkiye sevdalığının yanı sıra Karadeniz ve Trabzon sevdalılığını da göstermiş oldu ve o zaman TOKİ Başkanımız olan Çevre ve Şehircilik Bakanımız Erdoğan Bayraktar’ın Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’nün talep yazısı üzerine hazırladığı ’olur’a 17 Şubat 2010’da ’olur’ imzasını attı” dedi.
 
Kompleks, spordan kültür ve sanata birimleri barındıracak
 
Trabzon’un spor alanında Türkiye’nin zirve kenti olduğunu söyleyen Gümrükçüoğlu, ”Sporun tüm alanlarında güreş, tekvando, boks, yüzme atletizmde olduğu gibi futbolda en zirve kentlerden biri olduğunu tüm Türkiye ve dünyaya göstermiş olan bu kent, Trabzonspor ile birlikte hiçbir eksiğinin olmadığı hem antrenman sahalarına hem tesislere hem Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne, diğer spor dallarına sahalarına, kültür merkezleri sahalarına söylediğim güzel stadyuma kavuşmuş olacak” diye konuştu.
 
Gümrükçüoğlu 2009 Mahalli İdareler Seçimleri sırasında vaatlerinden birinin Akyazı Spor Kompleksi’nin yapılabilmesi için bütün imkanları kullanarak hazırlıkları yapmak, sürdürmek olduğunu dile getirerek, ”Söylediğim gibi protokol içinde 4 paydaş var. Gençlik Spor Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ve Trabzon Belediyesi. 61 proje içindeki bu vaadin gerçekleşiyor olduğunu görmek, birinci mutlu sonucuna ulaşıldığını görmek bizim için büyük sevinç kaynağı. Trabzon halkı aslında tüm Türkiye futbolu tüm Türkiye sporu adına diyebiliriz. Söz verdiğimiz gibi ve çalışınca nelerin olduğunu halkımıza sevinerek ifade ettiğimiz için çok mutluyuz” dedi.
 
Akyazı Spor Kompleksinde 40 bin kişilik stadyum, Gençlik ve Spor Müdürlüğü binası, kamp eğitim merkezi, açık spor tesisleri, 2 bin 500 seyirci kapasiteli 2 doğal çim saha, 5 sentetik çim saha, 4 tenis kortu, 2 basketbol sahası, 1 voleybol sahası, açık otopark bulunacak, peyzaj ve altyapı çalışmaları yapılacak.