Bordo Mavililer önceki yıllarda da birçok oyuncu için Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’la sorun yaşamıştı.

Devre arasında transfere yönelen Trabzonspor, İstanbul takımlarıyla yeniden karşı karşıya geldi. Erkan Zengin’i kadrosuna katmak için yoğun çaba harcarken, Fenerbahçe engeliyle karşılaşan Karadeniz ekibi geçtiğimiz yıllarda da yıldız oyuncuların ezeli rakipleri tercih etmesi yüzünden kaos yaşamıştı.

İstanbul kulüpleri önceki yıllarda Karadeniz ekibinin işlerini zora sokmuştu. 70’lerin sonu 80’lerin başında Ali Kemal Denizci’nin Fenerbahçe’ye gitmesiyle başlayıp Şenol Ustaömer’in yine sarı-lacivertlileri tercih etmesiyle devam eden bu problemli gelenek, 1995-96 sonrası tavan yapmıştı. Şampiyonluğu kıl payı kaçıran Trabzonspor, Tolunay Kafkas’ı Galatasaray’a, Abdullah-Ogün ikilisini de Fenerbahçe’ye bırakmıştı.

Yıllarca Fatih Tekke ve Gökdeniz Karadeniz için direnen Karadeniz temsilcisi, 2010-11’de yine aynı sorunla yüzleşmiş ve 82 puan toplayan takımın iskeletinden Selçuk, Burak, Umut, Ceyhun ve Engin’i Galatasaray’a kaptırmıştı. Egemen Korkmaz, Tolga Zengin ve Olcan Adın gibi isimler de İstanbul rotası çizince şampiyonluğa oynayan kadro tamamen dağılmıştı.