Trabzonspor'da teknik direktör Vahid Halilhodzic öncelikle santrfor sorununun çözülmesini isterken görüşmeler yapılan "12 forvet" oyuncusundan birisinin 1 hafta içinde kampa katılmasını istedi. 


Yönetim ise Halilhodzic'in önüne "12 oyuncu" ile yapılan görüşmelerin detaylarını sundu ve seçim yapmasını istedi:

Islam Slimani; Halilhodzic'in gözdesi için 7 milyon euro'ya kadar çıkıldı ama Sporting 12 milyon euro istiyor.

Pierre Andre Gignac; Marsilya 7 milyon euro'dan kapıyı açtı Trabzonspor 3 milyon euro önerdi. 4.5 milyon euro'da buluşma olabilir.

Oscar Cardozo; Devre arasında Benfica 8 milyon euro'ya vermediği Paraguaylı için 5 milyon euro'ya kadar indi. Trabzonspor da kabul etti. Top Halilhodzic'te.

Asamoah Gyan; Dünya kupasının yıldızları arasında da gösterilen Ganalı oyuncunun Araplardan yüksek miktarda ücret alıyor. 
Kostas Mitroglou; Hem sürekli sakat hem de kendisi için istenen bonservis bedeli 7 milyon sterlin, Fulham kiralamayı da kabul etmiyor.

Vedad Ibisevic; Stuttgart, pek çok takımın istediği Boşnak forveti için 8.5 milyon euro bonservis bedeli belirlemiş durumda.

Hugo Almeida; Şu anda İstanbul'da ve kendisine takım arıyor. Yılda 2.5 milyon euro'dan 3 yıllık sözleşme istiyor.

Oumar Niasse; Akhisar'da başarılı oldu ama bu sezonki performansı muamma, bir de istenen 4 milyon euro'luk bonservis bedeli var.

Vagner Love; Para için Çin'e gitti. Menajeri bonservissiz getiririm diyor. 2.5 milyon euro'dan 3 yıllık anlaşma istiyor.

Eduardo; Bonservisi elinde olduğu için Stoke, Lazio ve Fiorentina gibi takımların gündeminde yıllık 2 milyon euro istiyor.

Niclas Bendtner; Pek çok talibi olduğu var. Trabzonspor'un işi Arsenal bonservisini eline verdiği için çok zor. Daha önce 3.5 milyon euro istemişti.

Charles Monsalvo; Sürpriz Kolombiyalı. Kulübü 1.5 milyon euro bonservis, kendisi de 800 bin euro istiyor. Prensip anlaşması var.

Öte yandan Trabzonspor'un görüşmeler yaptığı; Ya Konan ve Darren Bent ise başka takımlarla anlaştı.