Yeni sezonda 50. yıl coşkusunu yaşayacak Trabzonspor, son dönemlerin en kârlı transfer sezonunu geride bırakmaya hazırlanıyor. Bugün sona erecek takviye dönemi süresince 7 futbolcu ile kadrosunu güçlendiren ve şampiyonluğun en iddialı takımlarından biri haline gelen Bordo-Mavililer, ödediği 35.6 milyon Lira ile kârlı sayılabilecek işlere imza attı. UEFA’nın Finansal-Fair-Play kriterlerine uymak için yoğun uğraş verdiği dikkatlerden kaçmayan Fırtına, satılan oyuncular da hesaba katıldığında harcadığı 25 milyon Lira ile güçlü bir kadroya kavuştu. 

2 oyuncu bedelsiz alındı

Douglas, Cavanda ve Erkan Zengin satışlarından 10.6 milyon Lira kazanan Bordo-Mavililer, dış transferde ise Sheidaev ve Durica’yı bedelsiz olarak kadrosuna kattı. İbanez’e 4.5 milyon, Ogenyi Onazi’ye 11 milyon, Bero’ya 8.5 milyon Lira ve Koreli Suk’a 2.5 milyon Lira veren ekip, ABD’li Castillo için de 8.5 milyon Lira kiralama bedeli ödedi.

Cardozo ve N’Doye satışı...

Kiralık, fesih ve bonservis ücretiyle gönderdiği oyuncuların yıllık ödemelerinden kurtularak önemli bir yükün altından kalkan Bordo-Mavililer ayrıca kadroda düşünülmeyen Cardozo ve N’Doye’nin satışından kasasına yaklaşık 10 milyon Lira girdi sağlamayı hedefliyor. Fırtına, transfer döneminin sona ermesine saatler kala sağ bek ve sağ açık transferleri için şartlarını zorluyor.