Trabzonspor'un resmi kulüp ürünlerinin satışının yapıldığı TS Clup'lara önceki gün polis tarafından baskın yapıldı. Türk Panet Enstitüsünü'ne başvuran Ömer Bayraktar isim şahıs, 2009 yılında 'Bize Her Yer Trabzon' sloganını tescilini yaparak kendi adına aldığı. İsim hakkının sahibi olduğunu belirterek "Kendisine ait markanın izinsiz kullandığını' ileri süren Bayraktar bu noktada polise başvurdu. Bu nedenle önceki gün polis TC Clup'larda yaptığı aramalarda 'Bize Her Yer Trabzon' yazılı ürünleri toplattı.
Toplanan ürünlerin ardından Trabzonspor A.Ş.'nin ürünlerini satan TS Clup hakkında soruşturma başlatılırken konuyla ilgili Trabzonspor'dan henüz bir açıklama gelmedi.

Konuyla Alakalı Mart Ayında Çıkan Haberimiz;

"Bize her yer Trabzon" mahkemelik!

Sloganı kendi adına tescil ettiren işadamı, Trabzonspor A.Ş. tarafından mahkemeye verildi

Trabzonspor'lu taraftarların "Bize her yer Trabzon" sloganını kendi adına tescil ettiren işadamı, Trabzonspor A.Ş. tarafından mahkemeye verildi. Bu sözün TS Club mağazalarındaki ürünlerde kullanıldığını belirten kulüp avukatları, tekstil işiyle uğraşan işadamı Ömer Bayraktar'a verilen marka tescilinin iptali için Trabzon 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurdu.

10 YIL BOYUNCA İSİM HAKKINI ALDI

Tekstil işiyle uğraşan Trabzonlu İşadamı Ömer Bayraktar, 29 Temmuz 2009 tarihinde "Bize Her Yer Trabzon" sözünü imal edeceği tekstil ürünlerinde kullanmak için Türk Patent Enstitüsü'ne başvurdu. Türk Patent Enstitüsü de, 15 Temmuz 2011 tarih ve 40529 numaralı kararla, "Bize her yer Trabzon" sözünü, her türlü malzemeden yapılmış iç-dış giysiler, çoraplar, ayak ve baş giysilerinde kullanılmak üzere marka hakkını 29 Temmuz 2009 tarihinden itibaren 10 yıl boyunca Ömer Bayraktar adına tescil etti.

İTİRAZ REDDEDİLİNCE DAVA AÇILDI
Olayın ortaya çıkmasının ardından, "Bize her yer Trabzon" sözünün TS Club mağazalarındaki ürünlerde kullanıldığını belirten Trabzonspor A.Ş yetkilileri, Türk Patent Enstitüsü'ne itiraz ederek marka tescilinin iptalini istedi. Bu itiraz kurul tarafından reddedilince, Trabzonspor avukatları Trabzon 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde İşadamı Ömer Bayraktar aleyhine dava açtı. Kulüp avukatları, bu sözün TS Club mağazalarındaki ürünlerde kullanıldığını, bu nedenle davalı lehine yapılan tescilin iptal edilmesini, marka sicilinin terkini ve markanın hükümsüz olmasını talep etti.

Davayı kabul eden 3. Asliye Hukuk Mahkemesi, Türk Patent Enstitüsü'ne bir yazı göndererek konuyla ilgili bilgi istedi.

Editör: TE Bilişim