Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında hafta başında oynanan ve yarıda kalan olaylı derbi, alt yapıları da etkiledi. Trabzonspor ile Fenerbahçe alt yapılarının kendi aralarında oynayacakları maçlar güvenlik gerekçesi ile farklı sahalara alınırken, Trabzonspor Alt Yapı Sorumlusu Tekelioğlu, “Eğer bu olaylar bugün alt yapıya sirayet etse önü alınmaz” dedi.

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında Pazartesi günü oynanan ancak saha içi olayları nedeniyle yarıda kalarak hakem Bülent Yıldırım tarafından tatil edilen maçın yankıları devam ediyor.  Olaylar nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonunun Salı günü Trabzonspor’u arayarak her iki takımın alt yapıları arasında Trabzon’da oynayacakları maçların yerlerini değiştirmek istediği öğrenildi. 
19 Mart’ta şehir içerisinde kalan Trabzonspor Kadir Özcan Gençlik Geliştirme Merkezi’nde ki sahada oynanacak olan maçlar Bordo-Mavililerin de kabul etmesi ile yine aynı tarihte Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesislerine alındı. 

GÜVENLİK GEREKÇESİ İLE SAHA DEĞİŞTİ
Güvenlik gerekçesi ile yapılan yer değişikliği ile ilgili konuşan Trabzonspor Alt Yapı Sorumlusu Sadi Tekelioğlu, “Trabzonspor-Fenerbahçe maçında meydana gelen olaylardan dolayı federasyondan aradılar. Federasyonun Trabzon bürosu da hemen yanımızda olduğundan dolayı burayı biliyorlar ve sanırız oraya sordular. Güvenlik açısından sıkıntı olabilir dediler. Bizden rica ettiler. Biz de yönetim ile konuştuk aynı tarihte Mehmet Ali Yılmaz tesislerinde oynanmasında uzlaştık.  Onlarda rica ettiler. Emrivaki yapmadılar. Biz de daha önce orada maç oynamıştık. Fark etmez öbür tarafa aldık maçı” dedi. 

TRABZON TEKSAS DEĞİL
Sezon başında  federasyona maç oynanacak sahaların listesinde iki saha bildirdiklerini kaydeden Tekelioğlu, “Federasyondan aradılar. Biz onların ricasını kırmadık. Daha önce de Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinde maç oynadık. Sezon başında. Liste veriyoruz federasyona. Maç oynayacağız sahaları bildiriyoruz. İki tane saha bildirmek zorundayız. Öyle olunca biz hiç ortamı germeden kulübe de haber vererek Mehmet Ali yılmaz Tesislerine aldık maçı.  Yani öyle tarihi ileri atıldı, tarafsız saha, başka şehre alınacak gibi bir şey yok. Burası Teksas değil” diye konuştu.

EKSTRA GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINMAYACAK
Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinde maçlar için ekstra güvenlik önlemlerinin alınıp alınmayacağı ile ilgili olarak ise Tekelioğlu, “Kulübün kendi tesisinin içi. Zaten çocuklar arasında böyle bir şey olmaz. Bizim kendi özel güvenliğimiz var orada. Abartılıyor aslında. Genç takımlar arasında biz de daha önce onların tesislerinde maçlar oynadık. Hatta Fenerbahçe tesislerinde oynanan ilk yarı maçlarında bizim iki takım da onları yendi. Bizim seyircimiz daha fazlaydı Fenerbahçe tesislerinde. Orada kafeteryası çay ocağı var. Bir maç oynandı, öbür maçı beklerken. Bizim çocuklar oralarda oturdu” dedi. 

KÜÇÜK GRUPLARA YANSIRSA ÖNÜNE ALAMAYIZ
Küçük gruplarda bu tarz olayların olmayacağının altını çizen Tekiloğlu, şu şekilde uyardı: “Küçük gruplarda bu olmaz zaten. Küçük gruplara bu işi yansıttığımızda bu işin önü alınmaz. Bizi daha büyük felaketler bekler. Gönül istiyor ki bir an evvel inşallah bu tür olaylar biter bir daha olmaz. 
Daha önce onlarda bizim tesislerimize geldi ve maçlar yaptık. Eğer bu olaylar bugün alt yapıya sirayet etse önü alınmaz. Duyarlık göstermek zorundayız. Ekstra tedbire de gerek yok. Trabzonspor camiası ve Trabzonluların öyle gösterildiği gibi insanlar olmadığı her dönem ortaya çıktı” dedi.

MAÇLARIN TARİHİ VE YERİ KESİNLEŞTİ
Alt yapılarda oynanacak maçların başka şehre veya zamana alınma şansının bulunmadığını kaydeden Tekelioğlu, “Başka bir şehre alma şansları yok. İleri bir tarihe de ertelenmez. Yazı geldi. 19 Mart Saat 12:00’deU 17, saat 14:00’da da U 19 maçı oynanacak” ifadelerini kullandı. 
Editör: TE Bilişim