Son iki haftada Kartal Özmızrak ve Markota gibi çok önemli iki oyuncusunu sakatlık sebebiyle kaybeden IBBSK, 5 haftada aldığı 2 galibiyetle geçen sezona göre lige çok daha iyi başlamıştı ancak bu defa çok eksik kadroyla Trabzon'a direnemedi.
 
Maçın başında Kadji ve Hardy’nin 3 sayılık basketleriyle 7-2 öne geçen Trabzonspor MP karşısında, IBBSK McCauley, Colloway ve Armand’ın basketleriyle maça dengeyi getirdi. Maçın ilk 5 dakikası 12-14 IBBSK’nın önderliğinde geçilse de, Kadjı, Cardenas, Hardy, Wright ve Green ile skora etki etmeye başlayınca savunmada toparlanamayan IBBSK, hücumda da istediği organizasyonu sağlayamadı. İlk çeyrek Colloway’in son saniye üçlüğüyle 11 sayı farkla 28-17 ev sahibi Trabzonspor MP lehine tamamlandı.
 
İkinci çeyrekte Ayberk’in 3 sayılık basketiyle IBBSK farkı 8‘e indirse de, arka arkaya top kayıpları yapınca bu durumu iyi değerlendiren Hardy ve Kadji, farkı takımları lehine açmaya devam etti. Wright 6:33 kala turnike basketiyle farkı 16’ya çıkarttı: 36-20
 
Erbil ve Armand’ın sayılarıyla IBBSK biraz kıpırdandı ancak, Moody, Hardy ve Kadji aradaki farkın tek hanelere inmesine izin vermedi. IBBSK kendi skorerini bulmakta güçlük çekerken, TSMP’de Hardy ve Kadji takımlarının neredeyse tüm skor yükünü üstlendiler. 2:46 kala Moody farkı 18 sayıya çıkartan basketi buldu. Devrenin sonunda farkı kapatmaya çalışan IBBSK Varnado, McCauley ve Colloway’in basketleriyle skoru 52-37’e taşıdı ve ilk yarı Trabzonspor MP lehine 15 sayı farkla tamamlandı. 
 
2nci yarı IBBSK’nın maça asılacağı ve farkı kapatacağı düşüncesiyle girenler sezonun ilk 5 haftasındaki maçlara bakarak bu analize varmış olsalar da, hava atışı sonrasında izlediğimiz bu düşüncenin tam ötesindeydi. Karşılıklı basketlerle geçen ilk 2 dakika sonrasında 5 hücum üst üste top kaybı yapan IBBSK’nın bu ikramını boş çevirmeyen Trabzonspor Medikal Park oyuncuları Green,Kadji ve Wright skoru 61-39’a taşıdı ve fark 21 sayıya çıktı. Basketbol kalitesinin neredeyse hiç görülmediği 3ncü çeyrek Cardenas’ın son saniyede bıraktığı göz yaşı damlası basketiyle 71-47 ev sahibi Trabzonspor Medikal Park lehine tamamlandı. 
 
Son çeyrek Trabzonspor Medikal Park oyuncularının şovuyla başladı diyebiliriz. Alley-hoop basket, bakmadan pas vermeler, smaç basket derken skor 75-49 oldu. Bu arada IBBSK da maç boyunca olduğu gibi hücum etmekte zorlanmaya devam etti. Uğur’un 2 top kaybı sonrası Kadjı kendisinin 25nci sayısını atarken, farkı 30’a çıkarttı. (79-49) Fark açıldıktan sonra her iki takımın da savunmayı neredeyse tamamen bıraktığı bir ortamda toplam 52 sayının atıldığı son çeyreği 24-28 IBBSK önde tamamlasa da, maçı 95-75 kazanan ev sahibi Trabzonspor MedikalPark oldu. Bu skorla sezonun ilk galibiyetini alan Trabzonspor MedikalPark olurken, IBBSK sezonun 4ncü mağlubiyetini almış oldu. 
 
Trabzponspor'un 32 asistlik paylaşımında hücum orgnizasyonunun başarısı kadar, İBB'nin direnç koymamasının da rolü vardı. caleb Green 10 sayı, 7 ribaund, 8 aistle triple double'a yaklaştı, Dwight Hardy 23 sayı, 4 ribaund, 4 asistle form tutmakta olduğu mesajını verdi, Julian Wright 13 sayı, 3 sayı, 4 ribaund, Kadji 29 sayı, 5 ribaund, 1 asistle oynadı.
 
İBB'de Sean Armamd 16 sayı, 5 asist, Gregory Smith 10 sayı, 4 ribaund, 1 asist, Earl Calloway 15 sayı, 2 ribaund, 3 asist üretti.