Sarraf’ın avukatı Şeyda Yıldırım, suç duyurusu dilekçesini Istanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdi. Yıldırım, Kılıçdaroğlu’nun 27 Ocak 2014 tarihli grup toplantısında Sarraf hakkında alenen hakaret, iftira, soruşturmanın gizliliğini ihlal, adli yargılamayı etkilemeye teşebbüs, masumiyet karinesini ihlal eden suçları işlediğini savundu. Kılıçdaroğlu’nun medya aracılığıyla kitlelere ulaşan ve etkileri halen devam etmekte olan sözler söylediğini kaydeden Yıldırım, şüphelinin elinde tutarak kameralara gösterdiği Akyazı Stadı Temel Atma töreninde başbakan ile birlikte fotoğraf çektiren Rıza Zarrab'ın üzerinden müvekkiline yönelik saldırılarda bulunduğunu savundu. 

SARRAF TRABZONSPOR'A SPONSOR OLDU

Kılıçdaroğlu’nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Rıza Sarraf’ı da aynı karede gösteren ve bir törende çekilmiş fotoğrafı gösterdiğini belirten Yıldırım, söz konusu fotoğrafın 24 Kasım 2013 tarihinde Başbakan Erdoğan’ın da katıldığı TrabzonAkyazı Spor Yerleşkesi ile Trabzonspor tesislerinin temel atma töreninde çekildiğini söyledi.

'BÜYÜK BİR MİKTAR SPONSOR PARASI'

Müvekkilinin yönetim kurulu başkanı olduğu Royal Denizcilik Endüstriyel Makine ve Kıymetli Madenler firması ile Trabzonspor Kulübü arasında 2013-2014 sezonu için sponsorluk sözleşmesi imzalandığını kaydeden Yıldırım, bu sözleşme kapsamında kulübe büyük bir miktar ödeyerek sponsor olan müvekkilinin temel atma törenine davet edildiğini belirtti. 

'KILIÇDAROĞLU'NUN HACIOSMANOĞLU'NUN ISMINI HIÇ ZIKRETMEMESI, SUÇ KASTINI ORTAYA KOYUYOR'

Dilekçede, “Şüphelinin elindeki resimde bulunanların isimlerini beyan edip hatta oklarla bu isimleri yazılı olarak belirtmiş olmasına rağmen orada bulunulma amacı olan Trabzonspor Kulübü tesis temel atma töreninin mimarı olan Kulüp Başkanı Ibrahim Hacıosmanoğlu’ndan hiç bahsetmemesi, şüphelinin suç işlemekteki kastının yoğunluğunu açıkça ortaya koymaktadır.” ifadelerine yer verildi.