Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Spor Toto Süper Lig'de pazar günü oynanacak Trabzonspor-Eskişehirspor karşılaşmasına ilişkin, "Trabzonspor'u Trabzon'da yenmeyi istiyoruz" dedi. Tuna, yaptığı açıklamada, Eskişehirspor'un Türkiye'de çok önemli bir marka olduğunu belirterek, bu konuma gelmenin kolay olmadığını söyledi.

Siyah-kırmızılı kulübün, 50'inci yılına yaklaştığını hatırlatan Tuna, şöyle devam etti:
"Anadolu'yu temsil eden Eskişehirspor, Türk futboluna çok şeyler kazandırmıştır. Arzu ettiğimiz başarıyı şu ana kadar tam gösteremedi. Eskişehirspor'un, sıralamada bulunduğu yeri hak ettiğine inanmıyorum. Çok daha iyisi olabilir. Gol atmakta sıkıntılar oldu. İlerleyen günlerde golcü ihtiyacını gidermek gerekiyor. Eskişehirspor'da Erkan Zengin gibi iyi futbolcular var. Takımın defansı çok iyi, orta sahada güzel oyuncular var. İleride bir, iki güzel golcü olsa Eskişehirspor daha iyi yerlere gelecek."

"Takımın başında Sağlam'ın olması, olumlu bir hava estirdi"
Tuna, Eskişehirspor'un, ligde mağlup olduğu Fenerbahçe ve Beşiktaş ile berabere kaldığı Galatasaray'ı yenebilecek kapasitede olduğunu anlattı. Eskişehir temsilcisinin, bu rakiplerini rahatlıkla mağlup edebileceğini savunan Tuna, şunları kaydetti:

"Trabzonspor'u Trabzon'da yenmeyi istiyoruz. Bu yıl şampiyon olamasak da ligdeki ilk üç sıraya çok rahat girmemiz gerektiğini düşünüyorum. Takımın başında Ertuğrul Sağlam'ın olması, olumlu bir hava estirdi. Eskişehir halkı geçmişte olduğu gibi bugün de Eskişehirspor'a desteğini esirgemiyor. Eskişehirspor taraftarının takımına verdiği destekten gururlanıyoruz. Bu, başka şehirlerde yok. İnşallah Eskişehirspor, 50'nci kuruluş yılında Eskişehir'e yakışan Süper Lig şampiyonluğunu görür."