A Milli Takımımızın, Finlandiya karşısındaki gollerini 9. dakikada ve 13. dakikada Cenk Tosun kaydetti.

A Milli Takımımız bu galibiyetle gruptaki puanını 8'e çıkarırken, Finlandiya 1 puanda kaldı.

Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu 6. maçında A Milli Takımımız 11 Haziran'da deplasmanda Kosova ile karşı karşıya gelecek.

Karşılaşma öncesinde yapılan koreografide yaklaşık 100 metre uzunluğunda Türk bayrağı açıldı. Türkiye Futbol Federasyonunun yeni sponsorlarından Arçelik tarafından yaptırılan ve Antalya Stadı'nın doğu tribününde yükselen dev Türk bayrağının altında, "Milli takıma başarılar dileriz." yazısı yer aldı.

FATİH TERİM'DEN İLK 11'DE 5 DEĞİŞİKLİK GELDİ

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, ay-yıldızlı ekibin son oynadığı Kosova maçının ilk 11'ine göre 5 değişiklik yaptı. Ay-yıldızlı takımın elemelerde yine Antalya'da yaptığı Kosova maçında 11'de forma giyen Hakan Çalhanoğlu, Hasan Ali Kaldırım ve Burak Yılmaz aday kadroda yer almazken, Oğuzhan Özyakup ile Ahmet Yılmaz Çalık yedekler arasında oturdu. Kosova karşılaşmasının 11'inde bulunmayan İsmail Köybaşı, Ömer Toprak, Olcay Şahan, Yunus Mallı ve Cenk Tosun, Finlandiya mücadelesinin başlangıç kadrosunda yer aldı.

A MİLLİ TAKIMIMIZ CENK'İN GOLLERİYLE BAŞLADI

Antalya'daki karşılaşmaya A Milli Takımımız çok iyi başladı. Finlandiya ilk dakikalarda top yapmakta sıkıntı yaşarken, aradığımız golü 9. dakikada bulduk. Sol kanattan gelişen atağımızda topla İsmail Köybaşı buluştu. İsmail sol çizgiye yakın noktadan topu ceza sahasına ortaladı. Ceza sahasında Olcay'ın topuğuyla dokunduğu top kale önündeki Cenk Tosun'a geldi. Cenk Tosun kontrol ettikten sonra yaptığı vuruşta topu ağlara göndermeyi başardı. A Millilerimiz 9. dakikada Cenk'in bu golüyle 1-0 öne geçmeyi başardı.

İlk golün ardından millilerimiz sağ kanattan bu kez hücuma çıkarken, bir korner kazandı. Selçuk İnan kazanılan kornerde topun başına geçti. Selçuk'un ceza sahasına açtığı ortada Cenk Tosun çok şık bir kafa vuruşuyla topu ağlara bir kez daha gönderdi. A Milli Takımımız, 13. dakikada Cenk'in golüyle Finlandiya karşısında farkı ikiye çıkardı.

İlk 15 dakikada gelen gollerin ardından skorun da etkisiyle A Milli Takımımız, maçın temposunu biraz düşürürken Finlandiya da topla oynama yüzdesini arttırdı.

Finlandiya zayıf hücumlarla etkili olmaya çalışırken, A Milli Takımımız rakibine önemli bir gol fırsatı vermedi.

KALEMİZDE BÜYÜK TEHLİKE! DİREK İZİN VERMEDİ

Mücadelenin 42. dakikasında Finlandiya sağ kanattan hücuma çıktı. Sağ kanattan Arkivuo'nun ortasını ceza sahasında savunmamız karşıladı. Boşta kalan topu ceza sahasında Pukki kontrol etti. Pukki daha sonra arkadan gelen takım arkadaşına pasını çıkardı. Pukki'nin pasında ceza sahası dışından gelen Hetemaj şutunu çekti ve top üst direkten oyun alanına geri döndü. Pozisyonun devamında savunmamız topu uzaklaştırdı.

İlk 45 dakikanın kalan kısmında başka gol olmadı ve A Milli Takımımız, ilk yarıyı Finlandiya karşısında Cenk Tosun'un golleriyle 2-0 önde kapattı.

Mücadelenin ikinci yarısına her iki ekip de ilk yarıdaki 11'leriyle çıktı.

İkinci yarıya daha iyi başlayan taraf konuk ekip Finlandiya oldu. Sağ kanattan ceza sahamıza açılan ortada Pukki topu kontrol etti. Ceza sahası solunda Pukki kaleye yüzünü döndükten sonra şutunu çıkardı. Pukki'nin şutunda Volkan Babcan topu kontrol etmeyi başardı.

Fatih Terim, oyuna ilk müdahalesini 62. dakikada gerçekleştirdi. Türkiye'de Yunus Mallı kenara gelirken oyuna Okay Yokuşlu dahil oldu. A Millilerimizde 2. oyuncu değişikliği de 72. dakikada geldi. Olcay Şahan'ın yerine oyuna Emre Mor dahil oldu.

SON 20 DAKİKADA OYUNUN TEMPOSU DÜŞTÜ...

Daha düşük tempoda geçen maçın ikinci yarısının son 20 dakikası A Milli Takımımız pas yaparak fazla risk almadan oyuna devam etti.

A Milli Takımımız, 76. dakikada rakip sahanın sağından bir serbest vuruş kazandı. Selçuk'un ortasında savunma topu kornere gönderdi. Korner için topun başına yine Selçuk geçti. Selçuk'un ceza sahasına havalandırdığı topu kaleci kontrol etti.

İki gol atan Cenk Tosun, 83. dakikada yerini Twente'de forma giyen Enes Ünal'a bıraktı. 90+2. dakikada gelişen atağımızda Enes'in kafa vuruşu direkten geri döndü. Pozisyonun devamında Volkan şutunu çekti ve Volkan'ın şutunda top Arda'da kaldı. Arda kaleyi düşündü ancak savunma araya girdi.

Mücadelenin kalan kısmında başka gol olmadı. 90 dakika sonunda A Milli Takımımız, Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu 5. maçında Finlandiya'yı 2-0 mağlup etti.