Ancak başta Galatasaray olmak üzere birçok Süper Lig takımı TFF’nin 6+0+4 yabancı oyuncu kararına tepki göstermişti. Bu konuda sessiz kalmak istemeyen kulüplerin Galatasaray’ın önderliğinde önceden uygulanan 6+2+2 kuralına tekrar dönülmesi için harekete geçtiği bildiriliyor.

Yabancı kontenjanından dolayı zarar gören takımlar birleşerek TFF’nin kararında değişiklik yapılmasını istiyor. Galatasaray kulübünün AB pasaportu olan futbolcuların yerli sayılması yönünde yaptığı başvuruya ‘’ önümüzdeki sezon uygulanabilir ‘’ cevabını alınca 2013-2014 sezonunun ikinci devresinde elinde bulundurduğu yabancı futbolcularından faydalanmak için düğmeye bastığı belirtiliyor. Birlik toplantısı yapacak olan kulüplerin TFF’den 6+2+2 kuralının tekrar uygulanmasını isteyecek. TFF’nin yabancı sınırı kararını destekleyen Fenerbahçe’nın birlik toplantısına katılmaması bekleniyor. 

TFF başkanı Yıldırım Demirören NTV Spor’a verdiği demeçte yabancı futbolcu kararıyla ilgili şu açıklamaları yapmıştı: "Yabancı kararını kendi başımıza almadık. Tüm kulüplerin katıldığı toplantıların ardından alındı. Kulüpler daha da indirin dedi. +4 örneğin istenmedi. 3 senelik kararı açıkladık yönetim kurulu olarak. Kulüplerin buna göre planlama yapması gerekiyordu. Kendi başımıza bu kararı değiştiremeyiz. TFF bu kararı alırsa, Tahkim bozarsa aleyhimize olur. Belirli kulüplerden teşekkür geliyor, belirlileri itiraz ediyor. Talep olursa konuşuruz."
Editör: TE Bilişim