Başkan yardımcısı Sebahattin Çakıroğlu "UEFA'nın Fenerbahçe ve Beşiktaş ile ilgili aldığı karar beklediğimiz bir şeydi" diye konuştu

Trabzonspor Başkan Yardımcısı Sebahattin Çakıroğlu, şike soruşturmasıyla ilgili UEFA'nın Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı Disiplin Kurulu'na sevk etmesiyle ilgili konuştu. Süreci başından beri takip ettiklerini dile getiren Çakıroğlu, "UEFA ile ilgili gelişmeler bizim için sürpriz değil. Geldiğimiz günden beri çalışıyoruz. Birileri için sürpriz olabilir ama bizim için değil. Şaşırmış falan değiliz. Çalıştığımız konular bunlar. Başkanımız yurt dışında olduğundan bu konuları enine konuna konuşacağız. Gelişmeleri takip ediyoruz. Sağlıklı bilgileri gelişmelerle birlikte aktaracağız. Adalet geç de olsa yerini buluyor ve bu bizi mutlu ediyor. Haklı davamızda hakkımızı er geç alacağız"dedi. 

Az ve öz transfer yapacağız 
Takımın genel durumuyla ilgili de bir değerlendirme yapan Çakıroğlu, "Oyuncuların geçmişe dönük alacaklarını ödedik. Kadromuzda bulunan her oyuncu değerlidir. Ama milyonlarca lira verilen adamın tribünde oturması da kabul edilemez. Menajerlerin önerdiği birçok oyuncuyu düşünmeden reddediyoruz. Az ama öz transfer yapacağız. Trabzonsporlular rahat olsun. Gurur duyacakları bir ekip izleyecekler" ifadelerini kullandı.

Çıkar şebekeleri temizlenmelidir
Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Gezi Parkı'ndaki eylemlere bazı futbol taraflarlarının destek vermesi konusunda, gençliğin kabahatinin olmadığını belirterek, "Bu konuda kaos yaratanlar, Türk futbolunu kendi çıkarları için kullanan çıkar şebekeleridir" dedi. Hacıosmanoğlu, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi'nin davetlisi olarak gittiği Saraybosna'da şunları söyledi: 

Ahlaksızlar atılmalı 
"Futbolu çıkarları için kullanıyorlar. Bazı başkan ve yöneticiler futbolu kendi çıkarları için kullanmaya devam ettiği sürece bu anarşi olacaktır. Futbol camiasının, ahlaklı ve adaletli yönetilmesi halinde anarşi ve kavga da bitecektir. Ahlaksızların Türk futbolunun dışına atılması şart."
Editör: TE Bilişim