UEFA'nın Finansal Fair Play (FFP) kurallarıyla ilgili cezaları yumaşatacağını günler öncesinden duyuran İngiliz basını, perşembe ve cuma günü, aralarında Türk kulüplerinden Galatasaray, Bursaspor ve Trabzonspor ile birlikte dünyaca ünlü kulüpler Manchester City ve Paris Saint-Germain'in de bulunduğu 20 kulüp hakkında karar verileceğini duyurdu. 

UEFA'nın FFP toplantılarında Avrupa'dan men cezası yerine, Şampiyonlar Ligi'ne katılacak kulüpler için maaş kısıtlaması, kadroya oyuncu kaydetme kısıtlaması ve büyük bir para cezası vereceği iddia edildi. Maaş kısıtlamasının ne ölçüde olacağı hakkında bilgi verilmezken, kadro kısıtı konusunda 25 oyuncunun sınır olacağı belirtildi.

KULÜPLERİN ÖNÜNDE 3 YOL OLACAK

Kulüpler, UEFA'nın vereceği cezaya itiraz etme hakkına sahip olacak. Ancak, itirazla birlikte kararı kabul edebilir veya karar üzerinde anlaşma zemini arayabilir. Bu tür cezaların verilme amacı olarak da, kulüplerin iki yıl içerisinde maksimum 45 milyon euro zarar etme kısıtlarına tekrar geri döndürmek olduğu belirtildi. Örnek olarak, İngiliz kulübü Manchester City'nin iki yılda toplam 120 milyon euro zarar etmesi gösterildi. Ayrıca, cezaların hafifletilme nedeni olarak da Fransız kulübü PSG'ye Katar'dan gelen yüklü sponsor desteğinin çekilmesinin de neden olduğu gösterildi.

UEFA'nın perşembe ve cuma günleri alacağı kararları, önümüzdeki hafta açıklamasının beklendiği ifade edildi.
Editör: TE Bilişim