Akçay’ın, Davraz kampında üzerinde en çok durduğu Emerson ve Cech’in, Derry City kadrosuna alınmaması şaşkınlık yarattı. Yönetimin geciken yabancı planlaması ise hem Trabzonspor’un geleceğini hem de Akçay’ın hesaplarını alt-üst ediyor.

AKÇAY’IN GÖZDELERİYDİ

TRABZONSPOR’DA UEFA’ya verilen 22 kişilik liste tartışma yaratırken, Trabzon ve Davraz’da ki çalışmalarda teknik direktör Mustafa Akçay’ın yakından ilgilendiği Emerson ile Cech’in isimleri UEFA’ya verilen Derry City maçı listesinde yer almadı. İki oyuncunun Davraz’da ki performanslarının ardından UEFA listesinde yer almaması ise, “UEFA listesini kim yaptı?’ sorusunu gündeme getirdi.

LİSTEYE SON ŞEKLİ KİM VERDİ?

DAVRAZ kampında teknik direktör Mustafa Akçay’ın 3 hazırlık maçında da sol stoper olarak görev verdiği Emerson ile tüm çalışmalarda Akçay’dan övgü alan Cech, bu sürpriz karar ile adeta şok olurken, listeye son şekli Akçay’ın vermediği konuşulmaya başlandı. Akçay’ın performanslarından memnun olduğu ancak yönetimin ise göndermek istediği Emerson ve Cech’in bu şok kararın ardından ne yapacağı ise merak konusu.

GECİKEN YABANCI

YÖNETİMİN geciken yabancı planlaması ise hem Trabzonspor’un geleceğini hem de Akçay’ın hesaplarını alt-üst ederken, tecrübeli teknik adamın eldeki imkanlar ile yetinmeye çalışması da tedirginlik yaratmaya başladı. Akçay’ın UEFA Listesine iki oyuncunun ismini yazdığı ancak Ünal Karaman ve yönetimin göndermek istediği Emerson ve Cech’in isminin tecrübeli teknik adama bilgi verilerek çıkartıldığı da iddia adildi.

İşte Derry City kadrosu:

UEFA’ya verilen listede ise şu oyuncular yer aldı: Tolga, Onur, Zeki Ayvaz, Olcan, Aykut, Soner, Henrique, Celustka, Colman, Alanzinho, Aykut Demir, Yusuf, Emre, Giray, Batuhan, Adrian, Caner, Abdulkadir, Yasin, Volkan, Zeki Yavru ve Mustafa. Trabzonspor; Zokora, Bamba, Janko, Sapara, Emerson ve Cech’in isimlerini UEFA’ya bildirmedi.

Kaynak: Günebakış / Mehmet Karagöz
Editör: TE Bilişim