Akçay maç sonunda şunları söyledi: “Sonuçta tabi rakibin maç kondisyonu açısından yüksek. İyi organize olan takım olduğunu biliyorduk. Bizde iyiydik. Ama bize yakışmayan 2 gol yedik. Savunma dersimize biraz daha çalışmamız gerek. Ama hareketliliğimiz üzerine biraz daha duracağız. İlk ciddi müsabaka olarak genel anlamda iyi sayılabilir. Hata yaptık. Ama bizim gibi takımlar daha az hata yapmalı.
İrlanda için olumlu bir galibiyet bu. Hem skor açısından. Bu artık rakibe orda daha çok zorlayacak olan bir skor olacak. Umuyorum oradan da daha iyi bir sonuçla çıkarak aşmış olacağız.

Sonuçta rakibin elimizde 4-5 tane maç CD’si var. Deplasmanda oldukça başarılı olan bir takım kimliği var. Kontra atak ile çalımla atabilen oyuncuları var. Onlar üzerinde yapılan taktik varyasyonlarında biraz da bizim hatamızla başarılı olduklarını sayılabilir. Kendi sahalarında istatistikleri daha iyi değil. Biz bunu avantaja sonuçlandırmamız lazım.

Taraftarı bu akşam ki gibi hiç istekli iştahlı görmemiştim. Bu insanlara güzel şeyler yakıyor. Biz çalışacağız. Hatta uymadan gündüz gece ışıkları yakarak çalışmalıyız. Onlara layık olmak için. Gerçekten kutluyorum Trabzonspor’a böyle taraftar yakışır. Onlarla olduğum için gurur duyuyorum.

Malouda ile ilgili bir şey söylemek doğru değil. Kariyerini ispatlamış belli düzeyde lider oyuncu. Sanıyorum bize güzel katkılar yapacak. Önümüzde ki günlerde onu iyi hazırlayarak en kısa zamanda sahaya döndürmeye çalışacağız. İhtiyaçlarımızı sağlıklı değerlendirerek görmeye çalışıyorlar. Onları kutluyorum ve tebrik ediyorum” dedi. 
Editör: TE Bilişim