UEFA Tahkim Kurulu Başkanı Marquez, bugün Kadir Has Üniversitesi'nde düzenlenen bir konferansta Fenerbahçe ve Beşiktaş ile ilgili verdikleri kararlar hakkındaki sorulara cevap verdi.

Bugün Kadir Has Üniversitesi Spor Çalışmaları Merkezi'nin düzenlediği "Futbolda Disiplin Süreçleri ve Karar Mekanizmaları" başlıklı konferansa, UEFA Tahkim Kurulu Başkanı Pedro Tomas Marquez ve UEFA Disiplin ve Dürüstlük Birimi Koordinatörü Emilio Garcia Silvero katılımıyla bugün başladı.

Ceza değişmez

Konferansta, Fenerbahçe ve Galatasaray'a, UEFA Tahkim Kurulu'nun verdiği cezalar ile ilgili gelen sorular üzerine Marquez, yeni bir ceza verilmesinin yahut verilen cezaların azaltılmasına yönelik bir şeyin sözkonusu olmayacağını belirtti.

Öte yandan Marquez'e Aziz Yıldırım'ın yeniden yargılanmasının gündemde olduğu hatırlatılarak UEFA'nın verdiği cezaların yeniden gözden geçirilmesinin mümkün olup olmadığı soruldu.

Dosya kapanmıştır

Yeniden yargılanmanın UEFA kararlarını hiçbir şekilde etkilmeyeceğini vurgulayan Marquez, "Biz varsayımla hareket etmeyiz. Bu durum, UEFA'nın kararını etkilemez. Çünkü bu bizim inancımız. Benim görüşüm, yüksek mahkeme kararını vermiş, biz de cezai kısmını bitirmişizdir. Dosya da kapanmıştır" şeklinde konuştu.