Bir Türk gazetecinin UEFA Başkanı Michel Platini ve UEFA Genel Sekreteri Gianni İnfantino'ya Türkiye'deki şike süreci hakkındaki sorusu üzerine Platini soruyu yanıtlamak istemedi ve yüzünü buruşturarak mikrofonu İnfantino'ya verdi.

Gazeteci sorusunda, "UEFA tekrar tekrar sıfır tolerans vurgusu yaptı. İki yıl önce Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'nden çıkartıldı ama halen Süper Lig'de oynuyor. TFF Başkanı Yıldırım Demirören ise geçen hafta "Şike süreci bitti" diye bir açıklama yaptı. Bu konuda ne düşünüyorsunuz" dedi.

UEFA Genel Sekreteri İnfantino, "Türkiye'deki süreci yakından takip ediyoruz. Ben bu konuda her seferinde verdiğim cevabı yine tekrarlayabilirim. Fenerbahçe ya da başka kulüpler hakkında soruşturmamız halen devam ediyor. UEFA'dan bizim bazı prensiplerimiz var ve bunlardan en önemlisi de güçlerin ayrılığıdır. Yani bizim Disiplin Komitemiz, UEFA Yönetim Kurulu'ndan ve diğer kurullardan tamamen bağımsızdır. Dosya şu anda Disiplin Müfettişlerimizin elinde ve kendileri dosyayı inceliyorlar. Takdir edersiniz ki binlerce sayfa belge var ve zaten bunu siz de çok iyi biliyorsunuz. Şu anda o sayfaların İngilizce çevirileri yapıldı ve inceleniyor. Müfettişlerimiz tarafından bir rapor hazırlanarak Disiplin Komitesi'ne sunulacak. Komite de UEFA Talimatlarına uyarak ve tamamen bağımsız olarak kararını verecek. Bunun zamanını henüz bilemiyoruz. Bu konuda gerekli raporlar ne zaman hazır olurlarsa karar da o zaman verilecektir. Her ciddi, saygıdeğer ülkede ve bu ülkelerin sistemlerinde olduğu gibi Disiplin Komitemiz de bağımsız olarak karar verecekler" ifadelerini kullandı.