Galatasaray'ın Dortmund karşısında aldığı yenilgi Türk futboluna başka bir alanda daha darbe vurdu. Olympiakos'un Juventus'u 1-0 yenmesinin ardından ülke puanı sıralamasında Yunanistan bizi geçerek 12. sıranın sahibi oldu. Peki 12. sıranın önemi ne? Kulüp takımlarının son 5 senedeki performanslarına göre oluşturulan klasmanda ilk 12'de yer alan ülkelerin şampiyonları Devler Ligi'ne eleme oynamadan katılıyor. Eğer Yunanistan'ı bu sene yeniden geçemezsek, 2015-16 sezonunda ligde mutlu sona ulaşan takımımız, bir sonraki sezon Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan değil, ön eleme oynayarak katılacak.

Umudumuz Beşiktaş-Trabzon

Devler Ligi'nde 3. hafta bizim açımızdan kötü geçti. Şimdi gözler Avrupa Ligi'nde Beşiktaş ile Trabzonspor'un oynayacağı maçlara çevrildi. Bu iki temsilcimizin alacağı sonuçlar ülke puanı açısından çok önemli. Eğer Beşiktaş ve Trabzonspor rakiplerini devirir, Avrupa Ligi'ndeki Yunan ekipleri Panathinaikos, Asteras ve PAOK kayıp yaşarsa yeniden ülke sıralamasında 12. basamağı geri alabiliriz. Ancak Yunanistan'a karşı bir dezavantajımız daha var...

İki firemiz var

UEFA, ülke puanını belirlerken o sezon katılan tüm takımların ortalamasını alıyor. Türkiye, Avrupa'ya 5 takım gönderse de Bursaspor ve Karabükspor elendi. Bu nedenle Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'un toplayacağı puanlar 3'e değil, 5'e bölünecek. Bizim gibi Avrupa'ya 5 takım gönderen Yunanistan ise 4 ekiple yoluna devam ediyor.

Yunanistan 1000 puan önde

Avrupa Kupaları'nda dün gece oynanan maçların ardından Yunanistan'ın 2014-15 sezonundaki puan ortalaması 4200'ye yükseldi. Avrupa Ligi maçları öncesinde Türkiye'nun ortalaması ise 3200.

***

İşte korkutan tablo: