Sabah.com.tr’ye konuşan Hıncal Uluç, Aziz Yıldırım’ın Sivasspor maçı sonrasında yaptığı konuşmalara büyük tepki gösterdi.

İşte Uluç’un açıklamaları

“Bugün baktım gazetelerin hiçbirinin umurunda değil. Açıklamalarında bir önemli yer var. Yıldırım şu an cezalı durumda. Canlı yayında, bütün televizyonların mikrofonları varken konuşuyor. Yayıncı kuruluşun olduğu yerde konuşmaya hakkı yok zaten.

BURASI DİNGONUN AHIRI MI?

Hiçbir medyanın duymadık demesine imkan yok, aynen cümlesi şu, ‘Ben devre arasında soyunma odasına girdim ve Egemen’e ne oldu diye sordum..’ Cezalı bir adamın, hem de deplasmanda bir takımın soyunma odasına nasıl girdiğini Türkiye Futbol Federasyonu bana bunu açıklasın!.. Cezalı olmasa dahi, akreditasyon kartında soyunma odasına girmek için özel izini olmayan herhangi bir izini olmayan herhangi biri, isterse memleketin padişahı olsun oraya giremez. Üstelik Aziz Yıldırım cezalıyken soyunma odasına girebiliyor. Burası dingonun ahırı mı?

Orada bir sürü gazeteci var, kimse demiyor ki başkan sen soyunma odasına nasıl girdin? Hiçbir gazete yazmıyor. Kendi suç işlediğini itiraf ederken, herkese suç yüklüyor.

HOLİGANLARI EYLEME DAVET ETTİ!

Konuşmanın içeriği de sporda şiddet yasasına aykırı. Savcıları harekete geçirecek bir konuşma yapıyor. Bu ülkede fanatizm, holiganizmin nerelere vardığını biliyoruz. Resmen Fenerbahçe’nin holiganlarını eyleme davet eden konuşmalardır, bunlar suçtur. Türkiye şu an fevkalade spor, siyasi soğukkanlı olması gereken günler yaşarken böyle bir ortamda bir kulüp başkanının kan davası güder gibi ortaya çıkması, kitleleri harekete geçirmek istemesi inanılır gibi değil…”