Trabzonspor'da kısa bir süre önce yeniden takımın antrenör ekibine dahil edilen Ünal Karaman, Şenol Güneş'in istifasının ardından yaşanılanlar ile ilgili olarak ilk yorumunu yaptı.

Taraf gazetesinden Sedat Tunalı ile bir görüşme yapan Ünal Karaman yaşananlardan dolayı sitemini ortaya koydu. Sedat Tunalı'nın twitter üzerinden paylaştığı konuşmada Ünal Karaman, "Git dendi gittim, gel dendi geldim, bir nezaket konuşması bile yapmadan başka bir hoca getirdiler, tükendim, utandım" dedi.


İnsan kalitesi çok düşük
Türkiye’de kulüplerin bozuk yapısını ve teknik direktörlerin istikrarsız durumunu değerlendiren Karaman, birbirinden çarpıcı açıklamalar yaptı. Türkiye’de İnsan kalitesinin düşük olması nedeniyle istikrarsızlık durumun ortaya çıktığını kaydeden tecrübeli teknik adam “Biz sporun içinde olduğumuz için sadece bu camiadaki insanları görüyoruz. Görev yapanı, göreve geleni, görevden gönderileni hepsini bir bütün olarak değerlendirirsem, bu durumu fikirsel donatım eksikliği ve insan kalitesi yetersizliği olarak ifade ederim.
 
Bu durumu, kendini yönetemeyen insanların birilerine, toplumuna yön verecek pozisyondaki görevlere talip olmasına yoruyorum. Bu kadar eksikliğin olduğu yerde de bu tarz şeylere zaaf olarak bakmamak lazım. Makul bir şekilde şunu diyebilirim, iyi efendiler iyi... Ortam böyle bir ortam. Alavere, dalavereyi iyi bilen, adamlık yoksunu her kesimin yansıması” dedi.
 
Dostluk ve samimiyet artık maalesef kalmadı
Mevcut şartlarda futbolun istikrarsız olmasının çok doğal karşılanması gerektiğini dile getiren Ünal Karaman sözlerine şöyle devam etti: “Sporda olanları görüyoruz... Hal böyle olunca da bu tür değişimleri normal karşılamak lazım.
 
Dostluğun, samimiyetin, hoşgörünün kalmadığı, eğitimin yetersiz olduğu, insanların ‘Ben bilirim’ mantığıyla hareket ettiği bir ortamda bunlar doğal. Bu durumu tek bir camiaya mâl etmek doğru olmaz. Futbolun genel durumu bu şekilde."dedi.