Trabzonspor’da istifa ettiği iddia edilen Ünal Karaman, bugün saat 16:00’da Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinde bir basın toplantısı düzenleyecek. Bu toplantıda istifa edeceği iddia edilen Ünal Karaman’ın dün akşam ki açıklamaları da kafalarda soru işareti yaratmıştı. 

Dün akşam Lazio maçını değerlendiren Ünal Karaman, “Güzel bir ilk yarı oldu. Sonuç açısından oyun açısından da. Ama bu tarz takımlar he zaman dikkat edilmesi gereken takımlar. Maalesef özellikle oyunun son 15 dakikasında oyun konsantrasyonumuz kayboldu. Adına, yorgunlukta diyebilirsiniz. Lazio’nun kaliteli oyuncuları var. Onların sonradan oyuna giren oyuncuları gerçekten takımlarına katkı verdiler. Bizim tarzımızda ki takımlara yakışmadı. 

 Tabi ki 3-1’e getirdiğiniz oyunda öyle veya böyle bu maçı lehine bitirmeniz gerekiyordu. Diğer maçın sonucun düşündüğünüzde çok iyi bir avantaj elde edecektiniz. Dünyanın sonu değil. Bu tarz müsabakalarla takımımız, oyuncularımız tecrübelerini geliştirip, arttırıyorlar. Gereken dersleri çıkartacağız. İnşallah teknik kadromuz gerekli analizleri yaparlar. Önümüzde zorlu müsabaka var. Bu müsabakalara ve bundan sonra oynayacağımız müsabakalara bu sonucu aldıktan sonra nasıl koruyacağız, nasıl geliştireceğiz onların hesabını yaparak gerekli arşivde yerini aldırırlar” dedi.

Ancak bu sırada maç öncesi Teknik Direktör Mustafa Akçay’ın, düzenlediği basın toplantısında “Maçın favorisi Lazio” sözlerinin hatırlatılması üzerine Karaman, sert ifadelerle yanıt verdi: 

“Favorisi Maçın favorisini siz Lazio diyebilirsiniz, ama ben yine diyorum ki Trabzonspor çıktığı her maçta, oynadığı her müsabakada favoridir. Bir takımı kafadan favori ilan ediyorsam zaten oynamanın mantığı yok. Elbette güzel bir rakip zorlu bir kaliteli bir rakip. Ama ben teslim olarak çıkmam. Kazandığım bir maçta prestij, özgüven adına önemli katkıları var. Beraberlik kötü sonuç mu asla kötü sonuç değil. Güzel müsabaka oldu. Çevirebileceğimiz müsabakayı berabere bitirmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Kazanmış olsaydık bir Legia maçı bize grubu bitirirdi”

Akçay'ın Basın Açıklaması;

Trabzonspor Sportif Direktörü Ünal Karaman, istifa kararının ardından basının karşısına geçerek istifa nedenlerini açıkladı.

Karaman, kurumsal yapıda bazı istemediği durumlar ve bunları söyleyememe durumu nedeniyle istifa etme zorunluğu taşıdığına inandığını ifade ederek kararından dönmesinin bu saatten sonra mümkün olmadığını söyledi.

Ünal Karaman ayrıca teknik direktör Mustafa Reşit Akçay ile aralarında hiçbir kötü diyalog veya problem olmadığını belirterek görev süresi boyunca Trabzonspor'un başarısı için çalıştığını ifade etti.
İşte Karaman'ın açıklaması:

"BİR ŞEYİ KAFANIZDAN SİLDİĞİNİZ TAKDİRDE..."
"Bir istifa kararı verildiyse bunun tüm nedenlerini araştırmaya çalışmak yersiz diye düşünüyorum. Bir şeyi kafanızdan sildiğiniz takdirde geri dönüşü yoktur benim için. 17-18 yaşından bu yana ne dediysem odur. Ne yöneticilik ne de antrenörlük döneminde beni rahatsız eden durumlarda devam edemedim. Şimdi de böyle oldu."

"KURUMSAL KİMLİK DÜZELDİĞİ TAKDİRDE YENİDEN..."
"Benim pozisyonumda çalışan arkadaşların yaşadığı zorluklar diyelim. Beyniniz söyler ama diliniz kabul etmez. Kurumsal yapının gerektirdiği şekilde davranarak basının karşısına çıkıp açıklama yapmak gereği duyuyorum. Bu saatten sonra kalırsam hem kendime hem de bağlı olduğum kuruma zarar verecekti. Kurumsal kimlik dediğimiz olay düzelirse yeniden çalışırız tabii ki Trabzonspor'da."

"ÇATLAK SESLERE RAĞMEN HOCASYI SAVUNDUM AMA..."
"Ben iyi bir idareci rolü oynadım burada. Camianın zarar gelmemesi adına Mustafa hocamıza kol kanat germeye çalıştım. Çatlak seslere rağmen bunları yaptım ama bir de baktım ki boşuna uğraşıyorum. Futbolun patronluğunun neyinden bahsediyoruz. Başkanımız saolsun çok tanıştığım bir insan değildi. Kendisiyle ayrılırken kucaklaştık, helalleştik. Trabzonspor'umuz daha iyi yerlere gelir de eskiyi aramak zorunda kalmayız."

"ŞENOL GÜNEŞ DÖNEMİNDE AYRILIĞININ NEDENİ..."
"Verdiğim hiçbir karardan pişman olmam. Çok fazla eleştiri de aldım. Şenol Güneş döneminde de beraber çalıştık. Şenol hocanın hastayım bırakacağım ifadeleri olmuştu. Ben o dönem bir ağabey gibi takımda kalmasını istediğimizi söyledim. İstediğin zaman gel çalıştır takımı, dinlen ama ayrılma dedim. Buna fikir olarak yakındı ama zamanında yönetim kurulu bunu kabul etmedi. İlk ayrılığımın nedeni de buydu. Şenol hocamızla 4 aylık dönemde de önemli konuları paylaştık birbirimizle. Yüreğimin hissettiğini söylemediğim zaman rahatsız olduğumu da her zaman söyledim. Trabzonspor'a 1990 yılında geldim. Takımın menfaati olmayan birşeyi benim kabul etmem de zaten söz konusu değil."

"MUSTAFA HOCAYLA SÜRTÜŞMEMİZ OLMADI"
"Birkaç haftadır işleyişle ilgili sıkıntılarım var. Mustafa hocamızın başarılı olması için elimizden geleni her zaman yaptık, yaparız. Hocamıza yardımcı olmak dışında başka hiç bir görüşmemiz veya sürtüşmemiz olmamıştır. Herkes hakkını helal etsin."

Öte yandan Trabzonspor'un 3 Temmuz sürecinde avukatlığını yapan Av.Nusret Yılmaz'ın başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ile görüşerek istifasını verdiği ortaya çıktı.  3 Temmuz sürecinde kulübün etkin isimlerinden biri durumundaki Av.Yılmaz'ın istifa gerekçesiyle ilgili olarak ise önümüzdeki salıgünü açıklama yapacağı öğrenildi. Yılmaz'ın istifa ile ilgili sessiz kalması ve açıklama için önümüzdeki haftaya gün verme nedeninin hafta sonu İstanbul'da F.Bahçe ile oynanacak olan kritik karşılaşma olduğu belirtildi.