Karaman'ın ilk hedefi ise sahada son ana kadar mücadele eden ve formanın hakkını veren bir ekip ruhunu ortaya çıkarmak. 
Trabzonspor’un yeni teknik direktörü Ünal Karaman, yeni sezon öncesi Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinde adeta kamp kurdu. Bordo-mavili kulüple anlaşmasının ardından şehirden bir günlüğüne ayrılan ve tekrar Trabzon’a gelerek çalışmalarını arkalıksız sürdüren deneyimli teknik adam, futbol camiasının tatilde olduğu dönemde yeni Trabzonspor kadrosunu inşa etmek için yoğun bir mesai harcıyor. Kurmaylarıyla birlikte belirlenen oyuncular üzerine araştırmalar ve tespitler yapan teknik ekip, kamp dönemine yeni isimler katmayı hedefliyor. 

Sahura kadar çalışıyorlar 
Futbolculuk döneminde 9 yıl formasını giydiği, çeşitli dönemlerde yardımcı hocalık ve sportif direktörlük görevlerinde bulunan Ünal Karaman, bu kez teknik direktör olarak görev aldığı Trabzonspor’a, sıkıntılı bir süreçte gelmesine rağmen sorunları aşmak için Özkan Sümer ve yönetimle birlikte koordineli bir çalışma yürütüyor. Sabahın erken saatlerinde başlayan mesai Ramazan ayı olması nedeniyle sahura kadar sürdüren teknik heyet, hem mevcut kadroda yer alacak oyuncularla birlikte kadroya dahil etmeyi planladıkları oyuncuların koordinasyonu hakkında ince eleyip sıkı dokuyorlar. 

Verimlilik ve maddiyat ön planda 
Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, bordo-mavili kulübün bir lirasının heba olmaması için titiz bir çalışma yürütüyor. Geçmişte yapılan transferlerin ve yapılan harcamaların karşılığında sportif manadan bir hedefe ulaşamayan Karadeniz ekibi son dönemlerde ise mali tabloyla da boğuşuyor. Son yıllarda izlenen transfer politikasında hatalar yapan bordo-mavililer, yeni yönetimi ve yeni futbol planlamasıyla geçmişte yapılan hataları tekrarlamak istemiyor. Teknik Direktör Ünal Karaman için öncelik ise Trabzonspor’un menfaatleri ve kendini burada his eden oyuncuları kadroya dahil edebilmek.