Karaman, Trabzonspor'un hayale adım atacak bir adımı, boşa harcayacak tek kuruşunun olmadığını belirtti.

Trabzonspor Futbol Genel Direktörü Ünal Karaman, Trabzonspor'un büyük bir camia olduğunu Avrupa'daki bir çok ülkede bilinir pozisyonda olduğunu belirterek, "Trabzonspor’un adına dünya kamuoyuna duyurma adına görev yapıyoruz. Trabzonspor kimliği içeresinde bulunan herkes bu takımın bugünlere gelmesinde ciddi katkılar ürettiler. Biz de arkadaşlarımızın ve büyüklerimizin kaldığı yerden devam etmeye çalışacağız" dedi.

"İNSANLARIN SIKINTI DİYE GÖRDÜĞÜ KRİZ ORTAMINI FIRSATA ÇEVİRMEYE ÇALIŞACAĞIZ"
Trabzon'un bir marka ve futbol şehri olduğuna dikkat çeken Karaman, "Dolaysıyla toplumdan, sporun içerisinde olan insanlardan kopma gibi bir durumumuz söz konusu değil. Herkesin olabildiğince içinde yer aldığı bir Trabzonspor mevcut. Biz mevcut Trabzonspor’un her ne kadar içerisinden ayrılmamış gibi gözüksek de bütün birimleriyle yeniden tanıma gayreti içerisinde olacağız. Bütün birimleri tanıdıktan sonra bir durum tespiti yapıp, mutlaka yapılanma olacaktır" ifadesini kullandı.

Trabzonspor'da göreve gelip de mazeret üretme durumlarının olmadığını belirten Karaman, şunları söyledi:

"Trabzonspor’da bir problem olduğu gözüküyor. Zor bir dönemden geçtiği gözüküyor. Ama zor olmadığı dönemler içerisinde birileri gelip de buraları size teslim etmiyor. Ne benim ne de Trabzonspor içerisinde bulunan insanların Trabzonspor’un mevcut yapısıyla alakalı herhangi bir mazeret üretme lüksü yok. Biz mazeret üretmeyeceğiz, biz işimizi yapacağız. İşimizi güzel yapmaya gayret göstereceğiz. Var olan ekibimizle düzgün insanların içinde olan enerjiyi sinerjiye dönüştürüp. İnsanların sıkıntı diye gördüğü kriz ortamını, fırsata çevirmeye çalışacağız"

"FLAŞ BİR TRANSFER, ALTYAPIYA YAPACAĞIMIZ YATIRIMLARA TERCİH EDİLİYOR"
Gündeme gelen yabancı oyuncu sayısı ve Trabzonspor'da yer alan mevcut yabancı futbolcularla ilgili olarak ise Karaman, şöyle konuştu:
"İşi icraata dökmek lazım artık. Konuşarak sadece problemleri büyütüyoruz. Altyapıya yatırım yapacağımız dediğimiz anda herkes, flaş bir transferi altyapıya yapacağınız yatırımlara tercih ediyor. Türkiye’nin genel mantığı maalesef bu olmuş. Türkiye, bugün ciddi bir pazar. Genç nüfus içerisinde yetenekli oyuncuların olduğunu biliyoruz. Biz var olan değerleri, var olan yetenekleri futbol bilinci içerisinde yetiştirip inşallah mili takımlarımıza sunma gayreti içerisinde olacağız. Yabancı 3 olsun 5 olsun, öyle mi, böyle mi yapalım? tarzından daha çok, var olan gerçeklerle yüzleşip sonuç üretilmesi taraftarıyım. Trabzonspor, eksik gördüğü bir iş var ise tamamlama gayreti içerisinde olacak. İyi yapılan işler var ise daha da iyiye taşıma anlamında gayret gösterecek"

"İKİ UCU KESKİN BIÇAK GİBİ"
Teknik Direktör Mustafa Akçay ile sürekli görüşme halinde olduklarını belirten Karaman, "Biz hayalin insanları değiliz. Ufkumuz çok geniş çok büyük şeyler düşünüyoruz ama Trabzonspor’un yapısı içine uygun olmayan oyuncuları sokmayacağız. Çok bilmediğimiz oyuncuları yine milyon Euro'lar verme bir lüksümüz olmadığını insanların bilmesi gerekiyor. Başarıyı şehrimize getirebilecek ve başarılı olacak bir kadro yapımız var. Yabancılardan kurtulacağız dediğimiz noktada sağlam sözleşmelerle elimizde bulunan yabancılar var. İki ucu keskin bıçak gibi. Eğer kulüp menfaatlerine uyacak bir yapımız var ise bunların hepsini dikkate alabiliriz. Olmadığı takdirde de mevcut oyuncularımız performanslarını lig içinde yarışma gayreti içinde olacağız. Şu bilinsin ki, Trabzonspor’da artık hayale atılacak bir adım, boşuna harcanacak bir tek kuruş yok. Sözleşmesi devam eden bir oyuncuya alacağını vererek göndermek çok akıl karı olarak gelmiyor. Elimizdeki yabancı oyuncuların hepsi bir değer, şartlar gereği bazılarından yararlanılmamış olabilir. Biz onlardan gelecek olan gayreti üst seviyeye çekme gayreti içeresinde olacağız. Değerleri artmış bir şekilde futbol piyasası içine sunma içinde olacağız. Trabzonspor menfaatlerine uygun bir teklif olursa gitmelerine müsaade edebiliriz olmadığı takdirde ise lige getirme içerisinde olacağız" dedi.

"Trabzonspor’da hangi oyuncu bordo-mavili formayı giyiyorsa o bizim öz evladımızdır" diyen Ünal Karaman sözlerini şöyle tamamladı:
"Buna yabancı diye adlandırılan bana göre kontenjan oyuncularımız da dahildir. Birilerinin ayak izine basarak onları geçmemiz söz konusu değil. Trabzon bir modeldir. Biz rol model olarak bir ülkenin bize vermiş olduğu misyonu üst seviyelere taşıma gayreti içinde olacağız. Vizyonumuz, ufkumuz açık. Altan gelecek oyuncuların sayısını her geçen gün artıran ve yarışan bir Trabzonspor’u Türkiye kamuoyuna sunmaya gayret göstereceğiz"
Editör: TE Bilişim