Bende iki tane adamın yeri başkadır…

Birisi efsane takımın başkanı Kırşehirli Şamil Ekinci diğeri de efsane futbolcularımızdan Konyalı Ünal Karaman…

Anadolu ihtilalini gerçekleştirerek İstanbul saltanatını yıkan takımın başkanıydı Şamil Ekinci… Efsane başkanımız Kırşehirliydi lakin en Trabzonluyum diyenden daha Trabzonluydu ve bu takım onun başkanlığında efsane oldu ve de üst üste şampiyonluklar kazandı. Kıymetini bilemedik. Böylesine güzel bir insan dururken onursal başkanlığa Mehmet Ali Yılmaz’ı getirdik.

Trabzonspor tarihinin unutulmazları arasına giren bir diğer Trabzonlu olmayan isim de Ünal Karaman’dır. Adamlığı, ahlakı, dürüstlüğü ve karakteri ile gönüllerimizde ayrı bir yer kazanan isimdir Ünal Karaman.

Konyalıdır ama Şamil Ekinci gibi o da en Trabzonlusundan daha Trabzonludur. Ünal Karaman terini akıttığı bordo mavi formaya âşık bir futbolcuydu. Tribünde ki genç ne hissediyorsa, o da Trabzonspor forması için aynı duyguları taşıyordu.

Derken gün geldi devran döndü ve Ünal Hoca Trabzonspor’da Şenol Hoca’dan sonra ikinci isim olarak yer aldı. Bu hepimizi mutlu etti. Çünkü bu camia Ünal Karaman’ı hiç unutmamıştı ve bir gün yuvaya döneceği günü bekliyordu.

Benim de, tüm taraftarlarımızın da çok iyi bildiği ve emin olduğu bir şey vardı. Ünal Karaman Trabzonspor’a almak için değil vermek için gelmişti. Hiç sorun çıkarmadı, hiç kapris yapmadı ve canla başla Trabzonspor için çalıştı. Dedim ya o küçük şeyleri kompleks yapmayacak kadar güçlü bir karakterin sahibiydi. Trabzonluları da Trabzonspor’u da seviyordu.

Birkaç gündür Ünal Karaman’ın kulübümüzden ayrılacağı, ya da kulübümüzden gönderileceği yazılıp çiziliyor sağda solda. Ünal Hoca ile bu durumu konuştuk ve  bana Trabzonspor’dan ayrılmak istemediğini net bir dille ifade etti.

Peki, kulüp Ünal Karaman’ı gönderir mi? Artık bunu da yaparlarsa, bu kararı alan kim olursa olsun bunu taraftara açıklayamaz. Bırakın Ünal Karaman’ın kulüpten gönderilmesini, Ünal Hoca’nın daha güçlü ve yetkili bir pozisyona getirilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Değerlerimize sahip çıkalım. Şenol Hocamız gibi Ünal Hoca da Trabzon’un bir değeridir ve bu değerleri bozuk para gibi harcamak kimsenin haddi değildir.

Becerip futbolcuları elinde tutamayanlar bari bu değerlerimize sahip çıksınlar da bu da bize bir teselli ikramiyesi olsun…

Şimdilik bu kadar söylüyorum ama bu konu burada bitmez…